Reklama

Božský PEČENÝ BÔČIK: Lahodná plnka a chrumkavá kôrka! Takto sa vám podarí!

Plnený bravčový bôčik.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Lahodná plnka a chrumkavá kôrka – takýto majstrovský bravčový bôčik sa podarí upiecť aj vám. Dvorný šéfkuchár Dobrého jedla vás v recepte s fotopostupom naučí, ako na to.

PLNENÝ BRAVČOVÝ BÔČIK

6 AŽ 8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 3 HODINY

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Plnený bravčový bôčik.

Potrebujete:

  • 1 a pol kg bravčového bôčika s kožou a bez kosti

Na plnku:

  • 2 stredne veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • pol lyžičky mletej rasce
  • 2 lyžice čerstvej šalvie
  • pol lyžičky čerstvého rozmarínu
  • 300 g bravčového stehna alebo pliecka
  • 2 žemle alebo rožky
  • 2 vajcia
  • 100 ml bieleho vína
  • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:16:"olej alebo masť

Na podávanie:

  • pečené zemiaky
  • kvasená a nakladaná zelenina
  • papričky čili

POSTUP:

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

1. Kožu bravčového bôčika jemne narežte do diamantového tvaru.

Autor článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.
Výber pre vás