Božský PEČENÝ BÔČIK: Lahodná plnka a chrumkavá kôrka! Takto sa vám podarí!
9. 2. 2024, 11:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)
Reklama
Reklama
Lahodná plnka a chrumkavá kôrka – takýto majstrovský bravčový bôčik sa podarí upiecť aj vám. Dvorný šéfkuchár Dobrého jedla vás v recepte s fotopostupom naučí, ako na to.
PLNENÝ BRAVČOVÝ BÔČIK
6 AŽ 8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 3 HODINY
Potrebujete:
- 1 a pol kg bravčového bôčika s kožou a bez kosti
Na plnku:
- 2 stredne veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- pol lyžičky mletej rasce
- 2 lyžice čerstvej šalvie
- pol lyžičky čerstvého rozmarínu
- 300 g bravčového stehna alebo pliecka
- 2 žemle alebo rožky
- 2 vajcia
- 100 ml bieleho vína
- soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:16:"olej alebo masť
Na podávanie:
- pečené zemiaky
- kvasená a nakladaná zelenina
- papričky čili
POSTUP:
1. Kožu bravčového bôčika jemne narežte do diamantového tvaru.