Reklama

Bleskový RECEPT NA DNES: Chrumkavú SLANINKU vyváži CVIKLA a RUŽIČKOVÝ KEL

Teplý šalát s repou, ružičkovým kelom a so slaninkou.

Zdroj: Lýdia Czakó

Reklama

Teplý šalát plný zdravej zeleniny ozvláštnený chrumkavou slaninkou je ako stvorený na dnešný deň. Veríme, že si jeho chuť obľúbite.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    TEPLÝ ŠALÁT S REPOU, RUŽIČKOVÝM KELOM A SO SLANINOU

    Zdroj: Lýdia Czakó

    TEPLÝ ŠALÁT S REPOU, RUŽIČKOVÝM KELOM A SO SLANINOU

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 8 hlávok ružičkového kelu
    • 50 g anglickej slaniny
    • 1 červená cibuľa
    • 2-3 uvarené repy
    • vlašské orechy a saturejka na podávanie

    NA DRESING:

    • 3 lyžice olivového oleja
    • citrónová šťava a kôra z 1 citróna
    • pol lyžičky mletých koriandrových semienok
    • 1 strúčik cesnaku
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Do vriacej osolenej vody vhoďte umytý kel a varte 2 minúty. Sceďte a hneď aj zachlaďte v studenej vode, aby ostal chrumkavý.
    2. Rozohrejte panvicu a opečte na nej prúžky slaniny. Vyberte ich a odložte bokom. V tej istej panvici orestujte cibuľu nakrájanú na drobno, prisypte ružičkový kel a osmažte.
    3. Uvarenú repu nakrájajte na mesiačiky. Pripravte dresing zmiešaním všetkých surovín.
    4. Do väčšej misy dajte všetku spracovanú zeleninu, zakvapkajte ju dresingom a jemne premiešajte. Preložte na taniere, navrch poukladajte plátky slaniny, posypte orechmi a saturejkou. Môžete podávať.