objednať časopis
všetky kategórie

Teplý šalát plný zdravej zeleniny ozvláštnený chrumkavou slaninkou je ako stvorený na dnešný deň. Veríme, že si jeho chuť obľúbite.

TEPLÝ ŠALÁT S REPOU, RUŽIČKOVÝM KELOM A SO SLANINOU

TEPLÝ ŠALÁT S REPOU, RUŽIČKOVÝM KELOM A SO SLANINOU
TEPLÝ ŠALÁT S REPOU, RUŽIČKOVÝM KELOM A SO SLANINOU
Zdroj: Lýdia Czakó

2 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 8 hlávok ružičkového kelu
  • 50 g anglickej slaniny
  • 1 červená cibuľa
  • 2-3 uvarené repy
  • vlašské orechy a saturejka na podávanie

NA DRESING:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • citrónová šťava a kôra z 1 citróna
  • pol lyžičky mletých koriandrových semienok
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie
BRUSCHETTA S REPOVÝM PESTOM A KOZÍM SYROM
Čítajte viac
Mega chutná CVIKLOVÁ NÁTIERKA: Je hotová za chvíľku a skvelá na desiatu i na večeru

POSTUP:

  1. Do vriacej osolenej vody vhoďte umytý kel a varte 2 minúty. Sceďte a hneď aj zachlaďte v studenej vode, aby ostal chrumkavý.
  2. Rozohrejte panvicu a opečte na nej prúžky slaniny. Vyberte ich a odložte bokom. V tej istej panvici orestujte cibuľu nakrájanú na drobno, prisypte ružičkový kel a osmažte.
  3. Uvarenú repu nakrájajte na mesiačiky. Pripravte dresing zmiešaním všetkých surovín.
  4. Do väčšej misy dajte všetku spracovanú zeleninu, zakvapkajte ju dresingom a jemne premiešajte. Preložte na taniere, navrch poukladajte plátky slaniny, posypte orechmi a saturejkou. Môžete podávať.

Viac jedál s cviklou nájdete TU

Kategórie