TEPLÝ ŠALÁT S REPOU, RUŽIČKOVÝM KELOM A SO SLANINOU
TEPLÝ ŠALÁT S REPOU, RUŽIČKOVÝM KELOM A SO SLANINOU
Zdroj: Lýdia Czakó
2 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT
Potrebujete:
- 8 hlávok ružičkového kelu
- 50 g anglickej slaniny
- 1 červená cibuľa
- 2-3 uvarené repy
- vlašské orechy a saturejka na podávanie
NA DRESING:
- 3 lyžice olivového oleja
- citrónová šťava a kôra z 1 citróna
- pol lyžičky mletých koriandrových semienok
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, korenie
POSTUP:
- Do vriacej osolenej vody vhoďte umytý kel a varte 2 minúty. Sceďte a hneď aj zachlaďte v studenej vode, aby ostal chrumkavý.
- Rozohrejte panvicu a opečte na nej prúžky slaniny. Vyberte ich a odložte bokom. V tej istej panvici orestujte cibuľu nakrájanú na drobno, prisypte ružičkový kel a osmažte.
- Uvarenú repu nakrájajte na mesiačiky. Pripravte dresing zmiešaním všetkých surovín.
- Do väčšej misy dajte všetku spracovanú zeleninu, zakvapkajte ju dresingom a jemne premiešajte. Preložte na taniere, navrch poukladajte plátky slaniny, posypte orechmi a saturejkou. Môžete podávať.