Blesková pochúťka: Panini s lososom a sušenými paradajkami chutí báječne!
30. 12. 2024, 7:41

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Poďte si s nami pripraviť jednoduchý a rýchly recept na chutné panini. Kombinácia lososa a paradajok s kôprovým dipom vám zachutí!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
33 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Luxusné OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY si zvládnete pripraviť aj domaZdroj: Gurmet, Canva
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Panini s lososom a sušenými paradajkami.
PANINI S LOSOSOM A SUŠENÝMI PARADAJKAMI
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
Na kôprový dip:
- 100 g majonézy
- 100 g hustého jogurtu gréckeho typu
- 1 jarná cibuľka
- za hrsť kôpru
- soľ, korenie
- 1 bio citrón
Na panini:
- 4 panini žemle
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g údeného lososa
- čerstvý špenát
- 50 g sušených paradajok
POSTUP:
- V miske zmiešajte majonézu s jogurtom, vsypte nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekaný kôpor, osoľte a okoreňte. Pridajte citrónovú kôru z polovice citróna a dochuťte citrónovou šťavou. Všetko dobre premiešajte.
- Panini žemle prerežte, potrite olivovým olejom a opečte na grilovacej panvici. Potom obe vnútorné strany potrite kôprovým dipom. Na spodnú časť žemle navrstvite plátky údeného lososa, sušené paradajky a špenátové listy. Prikryte druhou časťou žemle a podávajte