Bezlepková tvarohová torta: Myslíme na každého maškrtníka
14. 9. 2017, 11:10 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:16)

Zdroj: Anza
Bezlepková tvarohová torta: Myslíme na každého maškrtníka
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 3 ks vajcia
- 1 štipka soli
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 3 lyžice studenej vody
- 2 lyžice mlieka
- 1 lyžica kakaového prášku
- 6 lyžíc bezlepkovej múky (Promix PK)
- štvrť spoon kypriaceho prášku
Na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 ks práškový cukor podľa chuti
- 400 ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky stužovača šľahačky
- 10 ks plátkov želatíny
- 1 ks broskyňový kompót
- 1 ks jahody na ozdobu
Postup
Krok 1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor, vodu a postupne zašľaháme žĺtky. V mlieku rozmiešame kakao, primiešame do žĺtkovej zmesi a jemne vmiešame múku s kypriacim práškom. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Krok 2
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút. Po vychladnutí korpus rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom.
Krok 3
Želatínu pripravíme podľa návodu (môžeme použiť šťavu z kompótu). Rozpustenú želatínu vmiešame do tvarohovej plnky a zľahka vmiešame šľahačku. Tortovú formu vystelieme potravinárskou fóliou, vložíme spodný plát korpusu, natrieme polovicu plnky, poukladáme odkvapkané pokrájané broskyne, natrieme druhú polovicu plnky, prikryjeme vrchný plát korpusu, trošku pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutú tortu pokrájame a ozdobíme nakrájanými jahodami.