Reklama

Bezlepková tvarohová torta: Myslíme na každého maškrtníka

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Bezlepková tvarohová torta: Myslíme na každého maškrtníka

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 3 ks vajcia
  • 1 štipka soli
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 lyžice studenej vody
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 6 lyžíc bezlepkovej múky (Promix PK)
  • štvrť spoon kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 ks práškový cukor podľa chuti
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky stužovača šľahačky
  • 10 ks plátkov želatíny
  • 1 ks broskyňový kompót
  • 1 ks jahody na ozdobu

Postup

Krok 1

Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor, vodu a postupne zašľaháme žĺtky. V mlieku rozmiešame kakao, primiešame do žĺtkovej zmesi a jemne vmiešame múku s kypriacim práškom. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Krok 2

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút. Po vychladnutí korpus rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom.

Krok 3

Želatínu pripravíme podľa návodu (môžeme použiť šťavu z kompótu). Rozpustenú želatínu vmiešame do tvarohovej plnky a zľahka vmiešame šľahačku. Tortovú formu vystelieme potravinárskou fóliou, vložíme spodný plát korpusu, natrieme polovicu plnky, poukladáme odkvapkané pokrájané broskyne, natrieme druhú polovicu plnky, prikryjeme vrchný plát korpusu, trošku pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutú tortu pokrájame a ozdobíme nakrájanými jahodami.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!