Reklama

BANÁNOVÉ lievance: Raňajková klasika, ktorej sa neprejeme

lievance

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Skorá ranná mňamka...

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks banány
  • 100 ml mlieka
  • 2 ks vajcia
  • 120 g polohrubej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 1 ks ovocný džem
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Banány rozmixujte s mliekom a vajcami. Do zmesi pridajte múku s kypriacim práškom a premiešajte.

Krok 2

Do rozohriatej panvice nalejte malé množstvo oleja a upečte lievance. Hotové potrite džemom a podľa chuti môžete posypať orechmi alebo kokosom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!