Reklama

Ako robiť GUACAMOLE? Avokádová pochúťka osvieži i zasýti: Tento RECEPT nám chutí!

Svieže guacamole z avokáda je stvorené na leto!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Guacamole je stvorené na leto a náš overený recept s avokádom isto zachutí aj vám!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:18
Remaining Time 0:18
Loaded: 97.24%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Svieže avokádo 5-krát inak! Zakaždým svieže a chutné

    Guacamole pre vás pripravila redaktorka Dobrého jedla Tatiana Kubicová: "Toto guacamole je môj obľúbený recept na expresnú večeru alebo pohostenie pre návštevu. Svieža nátierka je ako stvorená na horúce letné večery. Pomer avokáda, paradajok, cibule a limetky vám odporúčam upraviť podľa toho, čo máte radi. Ja ho zbožňujem s extra porciou limetkovej šťavy. Verím, že zachutí aj vám." Ak máte radi, smelo do guacamole pridajte aj čerstvý koriander alebo čili.

    Zdroj: Laura Witteková

    Svieže guacamole z avokáda je stvorené na leto!

    GUACAMOLE

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 zrelé avokáda
    • 250 g cherry paradajok
    • 1-2 menšie cibule
    • 1-2 limetky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • čerstvé pečivo alebo tortilové čipsy na podávanie

    POSTUP:

    1. Do väčšej misky vložte očistené zrelé avokáda a vidličkou roztlačte. Ak máte tvrdšie avokáda, rozmixujte ich.
    2. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a cherry paradajky a vidličkou zamiešajte.
    3. Dochuťte soľou, mletým čiernym korením, šťavou z limetky a poriadne premiešajte.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.