Reklama

Ako pre SHREKA! Pripravte si výborný PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE

Delikátny pistáciový cheesecake

Zdroj: shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Skvelý pečený cheesecake s jemnou pistáciovou chuťou je lahôdka!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Teplo je stále tu! Osviežte sa TROPICKÝM ĽADOVÝM ČAJOM teaser

    JEDNODUCHÝ PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE

    12 PORCII, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

    Zdroj: shutterstock

    Delikátny pistáciový cheesecake

    Potrebujete:

    • 200 g kakaových maslových sušienok
    • 100 g rozpusteného masla
    • 500 g mascarpone
    • 200 g kyslej smotany
    • 6 lyžíc cukru
    • 1 pudingový prášok s príchuťou pistácie
    • 1 lyžica pistáciovej pasty

    POSTUP:

    1. Rozmixované sušienky zmiešajte s roztopeným maslom, natlačte na dno tortovej formy. Dajte zapiecť do rúry pri 175 °C.
    2. Medzitým zmiešajte mascarpone, smotanu, cukor, pistáciovú pastu a pistáciový puding. Hmotu vylejte na upečený korpus, urovnajte povrch a dajte piecť pri 145 °C na 60 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť v otvorenej rúre, neskôr ho preložte do chladničky aspoň na 8 hodín.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.