JEDNODUCHÝ PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE
12 PORCII, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Delikátny pistáciový cheesecake
Zdroj: shutterstock
Potrebujete:
- 200 g kakaových maslových sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 500 g mascarpone
- 200 g kyslej smotany
- 6 lyžíc cukru
- 1 pudingový prášok s príchuťou pistácie
- 1 lyžica pistáciovej pasty
POSTUP:
- Rozmixované sušienky zmiešajte s roztopeným maslom, natlačte na dno tortovej formy. Dajte zapiecť do rúry pri 175 °C.
- Medzitým zmiešajte mascarpone, smotanu, cukor, pistáciovú pastu a pistáciový puding. Hmotu vylejte na upečený korpus, urovnajte povrch a dajte piecť pri 145 °C na 60 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť v otvorenej rúre, neskôr ho preložte do chladničky aspoň na 8 hodín.