objednať časopis
všetky kategórie

Skvelý pečený cheesecake s jemnou pistáciovou chuťou je lahôdka!

JEDNODUCHÝ PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE

12 PORCII, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

Delikátny pistáciový cheesecake
Delikátny pistáciový cheesecake
Zdroj: shutterstock

Potrebujete:

  • 200 g kakaových maslových sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 500 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 pudingový prášok s príchuťou pistácie
  • 1 lyžica pistáciovej pasty

POSTUP:

  1. Rozmixované sušienky zmiešajte s roztopeným maslom, natlačte na dno tortovej formy. Dajte zapiecť do rúry pri 175 °C.
  2. Medzitým zmiešajte mascarpone, smotanu, cukor, pistáciovú pastu a pistáciový puding. Hmotu vylejte na upečený korpus, urovnajte povrch a dajte piecť pri 145 °C na 60 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť v otvorenej rúre, neskôr ho preložte do chladničky aspoň na 8 hodín.

Viac skvelých cheesecakeov nájdete aj v galérii.