Môžeme jesť potraviny po dátume spotreby? Odborníčka v tom má jasno!
17. 10. 2024, 15:12 (aktualizované: 21. 10. 2024, 10:24)

Video Player is loading.
Čo je viac? Slovenská potravina vs Vyrobené na SlovenskuReklama
V najnovšej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie sme sa rozprávali s odborníčkou na kvalitu potravín Anettou Vaculíkovou o tom, ako sa nedať v obchode oklamať a čo všetko si máme všímať na obaloch potravín.
Anketa
Čítate etikety potravín?
Čo všetko sa dozvieme z obalu potravín a čo z toho je iba marketingový trik?
V podcaste sme sa rozprávali aj o tomto:
- Viete, aký je rozdiel medzi "farmárskou potravinou" a potravinou, ktorá sa na obale chváli, že je z farmy?
- Musí mať "slovenská potravina" všetky zložky naozaj zo Slovenska?
- A čo znamená, ak je niečo len "vyrobené na Slovensku" alebo je to označené ako "regionálna potravina"?
- Čo predstavuje pojem dátum zmrazenia a dátum prvého zmrazenia?
- Prečo sú niektoré potraviny balené v ochrannej atmosfére?
- Kde hľadať informácie o potravine, ktorá nemá obal?
- Prečo si dávať pozor na lákavé nápisy a oku lahodiace fonty?