Reklama

Môžeme jesť potraviny po dátume spotreby? Odborníčka v tom má jasno!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo je viac? Slovenská potravina vs Vyrobené na Slovensku
    Reklama
    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

    V najnovšej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie sme sa rozprávali s odborníčkou na kvalitu potravín Anettou Vaculíkovou o tom, ako sa nedať v obchode oklamať a čo všetko si máme všímať na obaloch potravín.

    Anketa

    Čítate etikety potravín?

    Čo všetko sa dozvieme z obalu potravín a čo z toho je iba marketingový trik?

    V podcaste sme sa rozprávali aj o tomto:

    • Viete, aký je rozdiel medzi "farmárskou potravinou" a potravinou, ktorá sa na obale chváli, že je z farmy?
    • Musí mať "slovenská potravina" všetky zložky naozaj zo Slovenska?
    • A čo znamená, ak je niečo len "vyrobené na Slovensku" alebo je to označené ako "regionálna potravina"?
    • Čo predstavuje pojem dátum zmrazenia a dátum prvého zmrazenia?
    • Prečo sú niektoré potraviny balené v ochrannej atmosfére?
    • Kde hľadať informácie o potravine, ktorá nemá obal?
    • Prečo si dávať pozor na lákavé nápisy a oku lahodiace fonty?

    Ako je to s veľkosťou písma na etiketách? Vypočujte si náš podcast:

    Poznáte rozdiel medzi dátumom spotreby a minimálnou trvanlivosťou?

    Autor článku

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
    Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.