Reklama

Môžeme jesť potraviny po dátume spotreby? Odborníčka v tom má jasno!

Reklama

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

V najnovšej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie sme sa rozprávali s odborníčkou na kvalitu potravín Anettou Vaculíkovou o tom, ako sa nedať v obchode oklamať a čo všetko si máme všímať na obaloch potravín.

Anketa

Čítate etikety potravín?

Čo všetko sa dozvieme z obalu potravín a čo z toho je iba marketingový trik?

V podcaste sme sa rozprávali aj o tomto:

  • Viete, aký je rozdiel medzi "farmárskou potravinou" a potravinou, ktorá sa na obale chváli, že je z farmy?
  • Musí mať "slovenská potravina" všetky zložky naozaj zo Slovenska?
  • A čo znamená, ak je niečo len "vyrobené na Slovensku" alebo je to označené ako "regionálna potravina"?
  • Čo predstavuje pojem dátum zmrazenia a dátum prvého zmrazenia?
  • Prečo sú niektoré potraviny balené v ochrannej atmosfére?
  • Kde hľadať informácie o potravine, ktorá nemá obal?
  • Prečo si dávať pozor na lákavé nápisy a oku lahodiace fonty?

Ako je to s veľkosťou písma na etiketách? Vypočujte si náš podcast:

Poznáte rozdiel medzi dátumom spotreby a minimálnou trvanlivosťou?

Autor článku

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.