Čo jesť pri chrípke a prechladnutí, aby nám bolo lepšie?
24. 4. 2024, 13:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)
Reklama
S odborníčkou na stravovanie Silviou Tylš sme sa rozprávali či sa oplatí vypáliť „červíka“ štamperlíkom, či môžeme jesť pri viróze rezeň, jogurt alebo hemendex a či nám mliečne výrobky počas choroby priťažia.
V podcaste o stravovaní počas chrípky a prechladnutia sa dozviete:
- Pomôže cesnak alebo domáca pálenka?
- Ktoré potraviny nás rýchlejšie postavia na nohy pri chrípke alebo nachladnutí?
- Je lepší pomaranč, jablko či kyslá kapusta?
- V čom sa ukrývajú prírodné antibiotiká, probiotiká a betaglukán?
- Môžeme si čaj osladiť medom a ochutiť citrónom?
- Je nutné vzdať sa kávy?
- Ako nám dokáže pomôcť lipa, kombucha alebo odvar z lotosového koreňa?
- Musíme si každé jedlo a nápoj zohriať?
Anketa
Čo si naordinujete, ak doma ležíte s chrípkou či prechladnutím?
- poctivý domáci vývar77%
- štamperlík pálenky0%
- viac ovocia a zeleniny22%
- fermentované potraviny0%
- vitamíny z lekárne0%
Hlasovanie bolo ukončené
Celý podcast si môžete vypočuť tu:
Zdroj: Shutterstock
3 pravidlá, ktorých sa držať počas choroby podľa Silvie Tylš
-
Veľa oddychujme.
-
Odľahčime náš jedálniček.
-
Jedzme potraviny, ktoré napomáhajú regenerácii organizmu.