Reklama

Čo jesť pri chrípke a prechladnutí, aby nám bolo lepšie?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:01
Duration 0:35
Remaining Time 0:34
Loaded: 21.32%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Je pravda, že mlieko počas chrípky a prechladnutia zahlieňuje?
    Reklama
    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

    S odborníčkou na stravovanie Silviou Tylš sme sa rozprávali či sa oplatí vypáliť „červíka“ štamperlíkom, či môžeme jesť pri viróze rezeň, jogurt alebo hemendex a či nám mliečne výrobky počas choroby priťažia.

    V podcaste o stravovaní počas chrípky a prechladnutia sa dozviete:

    • Pomôže cesnak alebo domáca pálenka?
    • Ktoré potraviny nás rýchlejšie postavia na nohy pri chrípke alebo nachladnutí?
    • Je lepší pomaranč, jablko či kyslá kapusta?
    • V čom sa ukrývajú prírodné antibiotiká, probiotiká a betaglukán?
    • Môžeme si čaj osladiť medom a ochutiť citrónom?
    • Je nutné vzdať sa kávy?
    • Ako nám dokáže pomôcť lipa, kombucha alebo odvar z lotosového koreňa?
    • Musíme si každé jedlo a nápoj zohriať?
    Anketa

    Čo si naordinujete, ak doma ležíte s chrípkou či prechladnutím?

    • poctivý domáci vývar77%
    • štamperlík pálenky0%
    • viac ovocia a zeleniny22%
    • fermentované potraviny0%
    • vitamíny z lekárne0%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Celý podcast si môžete vypočuť tu:

    Zdroj: Shutterstock

    3 pravidlá, ktorých sa držať počas choroby podľa Silvie Tylš

    1. Veľa oddychujme.

    2. Odľahčime náš jedálniček.

    3. Jedzme potraviny, ktoré napomáhajú regenerácii organizmu.

    Vypočujte si aj naše ďalšie epizódy podcastu Dobré jedlo pre Zdravie :

    Autor článku

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
    Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.