Reklama

Urobte ich ako pravý Talian: Bolonské špagety s tempehom

Reklama

Urobte ich ako pravý Talian: Bolonské špagety s tempehom

  • Dĺžka prípravy (min): 55
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 200 g polievkovej zeleniny (mrazená zmes)
  • 70 g sušených paradajok (v oleji)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica sušených byliniek
  • 800 g krájaných paradajok v konzerve
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 200 g tempehu
  • 2 lyžice sójovej omáčky";i:10;s:29:"4 lyžice sušeného droždia";i:11;s:21:"50 ml ovsenej smotany";i:12;s:27:"1 lyžica balzamového octu";i:13;s:14:"400 g špagiet

Postup

Krok 1

Cesnak očistíme a najemno posekáme, asi tretinu odoberieme a odložíme bokom.

Krok 2

V hrnci na 2 lyžiciach oleja podusíme pokrájaný cesnak a polievkovú zeleninu. Sušené paradajky scedíme, necháme odkvapkať a pokrájame na kocky. Pridáme do hrnca k zelenine a asi 7 minút dusíme.

Krok 3

Do hrnca pridáme paradajkový pretlak a bylinky, premiešame, zvýšime plameň a všetko prudko opečieme. Pridáme pokrájané paradajky a 400 ml vody. Osolíme a privedieme do varu. Potom stlmíme plameň a necháme asi 30 minút variť.

Krok 4

V panvici rozpálime zvyšný olej a pridáme rozdrobený tempeh. Asi 8 minút opekáme do hneda, potom pridáme zvyšný cesnak a krátko opečieme. Prilejeme sójovú omáčku a varíme, kým sa tekutina neodparí. K tempehu pridáme 2 lyžičky sušeného droždia a premiešame. Ochutíme soľou a korením.

Krok 5

Do omáčky (v hrnci) vmiešame ovsenú smotanu a zvyšné sušené droždie. Ochutíme soľou, korením a octom.

Krok 6

Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Scedíme a rozdelíme do tanierov. Podávame s paradajkovou omáčkou a ochuteným tempehom.