Bravčová masť: V špajze vydrží bez akýchkoľvek éčok a konzervantov
17. 3. 2019, 13:44 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:35)

Zdroj: Stockfood
J3: Bravčová masť: Akí ste bohatí?
Keby ste žili pred niekoľkými storočiami, hodnota vášho majetku by sa merala podľa sudov masti v komore. V tých časoch ju menili za drahé kožušiny, taká bola bravčová masť vzácna. Ozaj, uvedomili ste si niekedy, že na rozdiel od stužených rastlinných tukov, margarínov, vydrží v špajze bez akýchkoľvek éčok a konzervantov? Krásne biela, nemusí do chladničky. Veru, absolútne čistý produkt!
Ak máte domácu, viete o tom svoje, no ani na trhu nekúpite dofarbenú či inak dochutenú masť. Môžete sa spoľahnúť. Pouvažujte o výmene tukov pri varení, veď masť obsahuje tú istú zdravú kyselinu olejovú ako olivový olej a pri smažení vydrží ešte o 10 °C viac. Bravčová masť sa prepaľuje až nad 180 °C. To je jeden z dôvodov, prečo ju tak rád používa náš kuchár Ľuboš.
Foto: Shutterstock