Rady do kuchyne: Čo s KYSLOU omáčkou či RIEDKYM lekvárom?
8. 10. 2021, 14:40 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Shutterstock
Pripravili ste jedlo a zistili ste, že omáčka či polievka je príliš kyslá? Zachránite ju tak, že do nej pridáte mlieko alebo téglik smotany. Mliečne výrobky kyslosť zmiernia.

Vytiekol vám lekvár z koláča?
Ak máte príliš tekutý lekvár, poznáme jeden zlepšovák. Lekvár zahustite piškótami, ktoré doň nadrobíte. V miske rozmiešajte lekvár a pomrvené piškóty, chvíľu počkajte, kým zmes stuhne, až potom ju dajte do koláča. Vďaka piškótam zostane lekvár v koláči na mieste.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Pečte ako profesionáli
Ak chcete, aby sa vám s cestom pracovalo ľahšie, maslo alebo akýkoľvek tuk dajte pred použitím do chladničky a potom ho nastrúhajte na hrubom strúhadle. Vďaka tomuto zlepšováku bude tuk v miske rovnomerne rozmiestnený a ľahšie sa vám bude s cestom pracovať.
Zdroj: Shutterstock
Čisto vďaka prírode
Neradi sa spoliehate na chémiu a radšej dôverujete prírodným alternatívam? Pripravte si nestriekané pomarančové šupky a ocot. Šupky vložte do čistého zaváraninového pohára, natlačte ich až po vrch a zalejte octom. Odporúčame vám, aby ste pohár uložili do chladničky a nechali šupky lúhovať aspoň mesiac. Z času na čas pohár pretrepte, a ak treba, ocot dolejte. Šupky vyhoďte a voňavý pomarančový ocot používajte na miesta, ktoré chcete vydezinfikovať.
Zdroj: Shutterstock
Ako vyčistiť zájdené plastové misky?
Zbaviť sa farebných fľakov od mrkvy, repy či inej zeleniny môže byť problematické. Čo s tým? Na čistenie plastovej nádoby použite kuchynský olej. Stačí pár kvapiek, handrička, chvíľu pošúchať a špina bude preč.
Zdroj: Shutterstock
Zachráňte si svetre
Je pravdepodobné, že svetre teraz dlhší čas nevytiahneme. Viete, aké opatrenia by ste mali urobiť, aby ste ich na jeseň nevytiahli s moľami? Posypete ich čiernym korením a pridajte jeden bobkový list. Vložte ich do umelohmotných vrecúšok, poriadne zatvorte a mole sa k vašim svetrom dobrovoľne nepriblížia.