Urobte niečo sladké MILÉ na Valentína podľa nás: Galéria je plná inšpirujúcich nápadov
14. 2. 2022, 7:23 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dbré jedlo/Laura Witteková
Na Valentína si zamilovaní robia radosť drobnosťami i niečim sladkým. A vám je tento sviatok "srdečne ukradnutý", môžete si chutné prekvapenie pripraviť hocikedy. Veď lásku si treba dávkovať po celý rok.
KYSNUTÉ KOLÁČE S PUDINGOVO-TVAROHOVÝM KRÉMOM

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

25 KUSOV I PRÍPRAVA 60 MINÚT + KYSNUTIE I PEČENIE 15 MINÚT
NA KVÁSOK:
- 40 g droždia
- 100 ml vlažného mlieka
- 1 lyžičku cukru
- 1 lyžicu polohrubej múky
NA CESTO:
- 500 g polohrubej múky + trochu na posypanie
- 75 g práškového cukru
- pol lyžičky soli
- 100 g rozpusteného masla
- 2 žĺtky
- 200 ml vlažného mlieka
- 1 vajce na potretie
- mandľové lupienky na posypanie
NA KRÉM:
- 800 ml mlieka
- 2 balíčky pudingového prášku s vanilkovou príchuťou 100 g kryštálového cukru
- 2 plátky želatíny
- 500 g jemného tvarohu (obsah tuku 6 – 8%)
- 2 balíčky vanilkového cukru
Postup je na ďalšej strane...
POSTUP:
- Na kvások rozpustite vo vlažnom mlieku cukor, pridajte rozdrobené droždie, múku a premiešajte.
- Pripravte cesto: Múku zmiešajte s cukrom a soľou, pridajte rozpustené maslo, žĺtky rozmiešané vo vlažnom mlieku a vykysnutý kvások. Vypracujte cesto, poprášte múkou, zakryte utierkou a na teplom mieste nechajte nakysnúť.
- Rúru vyhrejte na 180/160 °C. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Každú časť rozvaľkajte na hrúbku ¾ cm. Formičkou vykrojte srdiečka alebo kolieska a poukladajteich na plech vyložený papierom na pečenie. Na plechu nechajte ešte 10 minút kysnúť. Potom ich natrite rozšľahaným vajcom, posypre mandľovými lupienkami a vložte do vyhriatej rúry. Pečte asi 15 minút. Upečené nechajte vychladnúť.
- Pripravte krém: V kastróliku zahrejte 600 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešajte pudingový prášok, rozpustite cukor a vlejte do horúceho mlieka. Uvarte hustý puding a miešajte ho do vychladnutia.
- Plátky želatíny zalejte studenou vodou a nechajte napučať. Tvaroh vymiešajte s vanilkovým cukrom. Zo želatíny vytlačte prebytočnú tekutinu a rozpustite ju v teplom vodnom kúpeli. Časť tvarohovej hmoty pridajte k želatíne, premiešajte a vráťte do tvarohovej hmoty. Tú po častiach vmiešajte do vychladnutého pudingu.
- Vychladnuté koláče prekrojte a naplňte krémom. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Pozrite si ďalšie sladké vyznania lásky...
Krásne navrstvená tortička na Valentína. Samozrejme, že musí byť červená.
Ako milo a sladko sa dá niekomu povedať "Ľubim ťa".
Čarovný perníček, v ktorom sa spoja zailované srdcia.
Stačí aj malé sladké vyznanie.
Romantická torta na romantický večer.
Ak si na tortu netrúfate, upečte valentínske cupcakes....
VALENTÍNSKE CUPCAKES S JAHODOVÝM KRÉMOM
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
12 KUSOV I PRÍPRAVA 50 MINÚT I PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 130 ml jogurtu s jahodovou príchuťou
- 1 vajce
- 50 g kryštálového cukru
- 50 g rozpusteného masla
- 150 g polohrubej múky
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
- 75 g jahodového džemu
- farebný cukor na ozdobenie
NA JAHODOVÝ KRÉM:
- 1 balíček pudingového prášku s jahodovou príchuťou 350 ml mlieka
- 150 g masla
Postup je na ďalšej strane...
POSTUP:
- Jogurt, vajce, cukor a rozpustené maslo dobre vymiešajte. Pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a pripravte cesto.
- Rúru vyhrejte na 175 °C. Plech na mafiny vyložte papierovými košíčkami a naplňte cestom. Na cesto rozdeľte džem: jednou malou lyžičkou vytvorte jamku a druhou pridajte do jamky džem. Vo vyhriatej rúre pečte 15 minút. Upečené nechajte vychladnúť.
- V kastróliku zahrejte 200 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte pudingový prášok a nalejte do horúceho mlieka. Uvarte hustý puding a miešajte ho do vychladnutia.
- Zmäknuté maslo vymiešajte s preosiatym cukrom do peny. Do maslovej hmoty postupne vmiešajte vychladnutý puding. Vychladnuté koláčiky ozdobte krémom a farebným cukrom.
Netreba veľa, na Valentína stačí aj štýlová šálka čokolády.
Koho poteší srdiečko?
Veľké a malé srdce so zrkadlovou glazúrou.
Ten pravý a tá pravá. Nech im to vydrží.
Malá a milá posypaná práve tým, čo je na Valentína dôležité.
MALINOVÉ ŽELÉ S ČERVENÝM VÍNOM
Zdroj: Dobré jedlo/Archív
2 PORCIE, 40 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
- 2 šálky čerstvých alebo mrazených malín
- 300 ml červeného vína
- 75 g kryštálového cukru
- 6 plátkov želatíny
- šťavu z polovice citróna
Postup je na ďalšej strane...
POSTUP:
- Želatínu zalejte 4 lyžicami vody a nechajte napučať. Maliny nasypte do hrnca s cukrom a citrónovou šťavou. Varte na strednom ohni. Tyčovým mixérom vymiešajte na hladké pyré.
- Prilejte červené víno, povarte a nakoniec pridajte aj napučanú želatínu. Miešajte, až kým sa nerozpustí. Odstavte z ohňa a nechajte chvíľu vychladnúť.
- Nalejte do jemne naolejovaných silikónových formičiek a uložte do chladničky na noc stuhnúť.
Pekná tortička plná krémových srdiečok.
Aj takto môže vyzerať valentínska tortička.
Sladký odkaz lásky.
Aj toto je pekná tortička na Valentína.
Valentínska torta pre dvoch gurmánov z bratislavskej francúzskej cukrárne.
Jednoduchý ale dokonalý dezert. Presne splní, čo od neho očakávate.
Nemusí byť ani torta. Aj pampúšikmi poviete veľa.
Na veľa rokov plných lásky s martini a jahodovými srdiečkami.
Tortička, čo poteší oko i maškrtný jazýček.
Ktorá žena by si nechcela prečítať takéto vyznanie?
Všetky oči na túto perličkovú valentínsku kráasku.
Valentínsky "nanukový "pozdrav.
Srdce na dlani v tento špeciálny deň od medvedíka.
Pozdrav v nežnej ružovej.