Všetky koláčiky nájdete aj VO FOTOGALÉRII. Kliknite TU!

CUKETOVÝ KOLÁČ S RUMOVÝMI HROZIENKAMI

PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Cuketový koláč s hrozienkami
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková

Potrebujete:

  • za hrsť sušených hrozienok
  • za hrsť vlašských orechov (nahrubo posekaných)
  • 200 ml rumu
  • 2 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g špaldovej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 160 ml repkového oleja
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 väčšia cuketa (nastrúhaná na hrubšie)
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP:

  1. Hrozienka a orechy namočte asi hodinu pred pečením do rumu. Vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom dobre vyšľahajte do hustej peny.
  2. Obe múky preosejte so sódou a primiešajte škoricový cukor. Do vyšľahaných vajec s cukrom postupne zapracujte múku s cukrom a so škoricou, olej, kyslú smotanu a cuketu. Na záver vmiešajte namočené hrozienka aj orechy spolu s rumom. Cesto premiešajte a pomocou stierky ho prelejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Koláč pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút. Pre istotu urobte skúšku špajdľou. Pred podávaním ho posypte práškovým cukrom.

Ďalší rýchly recept nájdete na nasledujúcej strane>>