Najvoňavejšia VIANOČNÁ TORTA: Je MEDOVÁ, upečiete ju hravo! (RECEPT)
13. 12. 2020, 8:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 21:34)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Upiekla ju pre vás cukrárka Dobrého jedla Veronika Kollárová. Vyvážená chuť, jemnosť a nádherná vôňa medovej torty podľa osvedčeného receptu vás dostanú... takže ju do Vianoc upečiete aj niekoľkokrát. Nech sa vám vždy vydarí :)
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo
Galéria k článku
35 fotografiíPrejsť do galérie
MEDOVÁ TORTA
12-14 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 12 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 600 g hladkej múky
- 300 g masla (roztopeného)
- 200 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 3 lyžice medu
- 1 lyžica sódy bikarbóny
- mlieko podľa potreby
Na krém:
- 25 0 g masla
- 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
Postup:
- Do misy dajte všetky suroviny na cesto a vypracujte hladkú hmotu. Ak je príliš hustá, prilejte trochu mlieka.
- Na papier na pečenie nakreslite 6 kruhov s priemerom 24 cm a rozdeľte na ne cesto. Pekne ho rozotrite, aby upečené pláty boli čo najpodobnejšie. Pečte ich v rúre vyhriatej na 180 °C 6-8 minút, ale radšej ich sledujte. Sú rýchlo hotové.
- Upečené pláty nechajte vychladnúť a zatiaľ pripravte krém: Maslo vyšľahajte do peny a postupne za stáleho šľahania pridávajte kondenzované mlieko.
- Jeden upečený plát rozmixujte na mrveničku a odložte bokom. Krém rozdeľte, aby vám vyšiel na potretie ostatných plátov aj na potretie torty zvrchu. Navrstvite ich na seba s krémom, posledný plát dobre zatlačte a zvyšným krémom potrite vrch aj boky torty. Celú tortu obsypte pripravenou mrveničkou z jedného plátu (môžete do nej primiešať nasekané orechy, ak chcete) a dajte do chladničky aspoň na 12 hodín, ideálne cez noc.
- Zmäknutú, odstátu tortu môžete rozkrájať a servírovať.
VIAC MEDOVÝCH INŠPIRÁCIÍ nájdete v našej GALÉRII.