objednať časopis
všetky kategórie

Upiekla ju pre vás cukrárka Dobrého jedla Veronika Kollárová. Vyvážená chuť, jemnosť a nádherná vôňa medovej torty podľa osvedčeného receptu vás dostanú... takže ju do Vianoc upečiete aj niekoľkokrát. Nech sa vám vždy vydarí :)

Domáce laskonky
Čítajte viac
Krehučké DOMÁCE LASKONKY: LÁSKA na prvé zahryznutie (FOTOPOSTUP)

MEDOVÁ TORTA

12-14 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 12 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 300 g masla (roztopeného)
  • 200 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžica sódy bikarbóny
  • mlieko podľa potreby

Na krém:

  • 25    0 g masla
  • 1       plechovka sladeného kondenzovaného mlieka

Postup:

  1. Do misy dajte všetky suroviny na cesto a vypracujte hladkú hmotu. Ak je príliš hustá, prilejte trochu mlieka.
  2. Na papier na pečenie nakreslite 6 kruhov s priemerom 24 cm a rozdeľte na ne cesto. Pekne ho rozotrite, aby upečené pláty boli čo najpodobnejšie. Pečte ich v rúre vyhriatej na 180 °C 6-8 minút, ale radšej ich sledujte. Sú rýchlo hotové.
  3. Upečené pláty nechajte vychladnúť a zatiaľ pripravte krém: Maslo vyšľahajte do peny a postupne za stáleho šľahania pridávajte kondenzované mlieko.
  4. Jeden upečený plát rozmixujte na mrveničku a odložte bokom. Krém rozdeľte, aby vám vyšiel na potretie ostatných plátov aj na potretie torty zvrchu. Navrstvite ich na seba s krémom, posledný plát dobre zatlačte a zvyšným krémom potrite vrch aj boky torty. Celú tortu obsypte pripravenou mrveničkou z jedného plátu (môžete do nej primiešať nasekané orechy, ak chcete) a dajte do chladničky aspoň na 12 hodín, ideálne cez noc.
  5. Zmäknutú, odstátu tortu môžete rozkrájať a servírovať.

VIAC MEDOVÝCH INŠPIRÁCIÍ nájdete v našej GALÉRII.

Kategórie