Reklama

Konzumácia cesnaku nalačno: Čo vás čaká?

Takto vysušený cesnak pomlíte v mlynčeku na kávu, alebo ho rozdrvte v mažiariku.

Zdroj: pinterest/alphafoodie.com

Reklama

Ak chcete odraziť zlých duchov a upírov, treba si zavesiť strúčik cesnaku okolo krku alebo na dvere domu. Staroveké múdrosti, mýty a staré príbehy nám hovoria, že tým pomôžeme udržať tieto temné sily na uzde. Cesnak sa považuje za dobre známu potravinu, ktorá nám pomáha hlavne s imunitou.

Ak budete jesť cesnak ako prvé jedlo hneď ráno, pred raňajkami a na lačný žalúdok, môžete sa rýchlo vyliečiť z každej choroby. Má protirakovinové účinky, napomáha zmierňovať oxidačný stres. To znamená, že jeho prirodzené antioxidačné vlastnosti pomáhajú telu pri odstraňovaní škôd, ktoré spôsobujú voľné radikály.

Zdroj: pinterest/onehundreddollarsamonth.com

Cesnak tiež znižuje krvný tlak a hladiny LDL cholesterolu v krvi, čo nás vedie k záveru, že pomáha pri prevencii aterosklerózy, zužovaniu a kôrnateniu tepien, čo znižuje prietok krvi a vedie ku krvným zrazeninám a infarktu. Podporuje celkový krvný obeh, pretože pôsobí ako prírodný liek na riedenie krvi, takže naše srdce ľahšie pumpuje krv. Znižuje aj prirodzene riziko krvných zrazenín.

Zdroj: MATEJ KALINA

Okrem toho, cesnak pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi. Štúdie ukazujú, že zvyšuje množstvo dostupného inzulínu u ľudí s cukrovkou, a tým pomáha regulovať množstvo glukózy v krvi. Zlepšuje impotenciu, predchádza kvasinkovým infekciám, pomáha telu vstrebať minerály, čistí pečeň, pôsobí ako prírodné antibiotikum, a chráni pred osteoartrózou. Cesnak je vynikajúci na posilnenie imunitného systému, pretože je plný živín ako vláknina, vitamíny C a B6, draslík a vápnik.

Zdroj: pinterest/yellowbirchhobbyfarm.com

Ak budete mať nádchu nejedzte lieky, dajte si strúčik cesnaku, pomáha znížiť závažnosť príznakov spojených s chrípkou a prechladnutím. Mnohí ľudia nemôžu jesť cesnak na prázdny žalúdok, lebo na ne moc silný. Tak ho uvarte. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Vezmite cesnak, odstráňte šupku. Vezmite kus alobalu a zabaľte ho doň. Predtým potrite olejom a upevnite fóliu. Pečte v rúre asi hodinu.

Zdroj: pinterest/etsy.com