Reklama

Fantastické CESNAKOVÉ PAGÁČIKY: Upečte ich podľa šéfkuchára Martina Korbeliča

Cenakové pagáčiky

Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Moja mamina dáva do plnky až 8 strúčikov cesnaku. Pagáčiky sú vynikajúce, no ak máte pred cesnakom rešpekt, úplne postačia 3-4,“ odporúča známy šéfkuchár.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastické CESNAKOVÉ PAGÁČIKY: Upečte ich podľa šéfkuchára Martina Korbeliča

    2 PLECHY, PRÍPRAVA 35 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 40 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 500 ml mlieka
    • 1 kocka droždia
    • 1 lyžička cukru
    • 1 kg hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
    • 100 ml oleja
    • 250 ml kyslej smotany
    • soľ

    Na plnku:

    • 250 g masla (Palmarinu)
    • 2-3 strúčiky cesnaku
    • soľ
    • masť na vymastenie plechu
    • 1 vajce na potretie
    • mak, syr, sezam, oriešky na posypanie

    POSTUP:

    1. Najprv urobte kvások: Do vlažného mlieka rozmrvte droždie a pridajte cukor. Nechajte vzísť kvások.
    2. Do misy dajte múku, soľ podľa chuti, olej a smotanu. Prilejte kvások a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste 45 minút.
    3. Vykysnuté cesto rozdeľte na 6 bochníčkov a nechajte ešte 15 minút podkysnúť. Potom každý vyvaľkajte na pomúčenej doske do obdĺžnika s hrúbkou 1,5-2 cm.
    4. Urobte plnku: Zmäknuté maslo len dobre vymiešajte s prelisovaným cesnakom a so soľou podľa chuti.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Krehké oškvarkové pagáčiky

    Výnimočný recept na výnimočné OŠKVARKOVÉ PAGÁČIKY nájdete TU.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.