Fantastické CESNAKOVÉ PAGÁČIKY: Upečte ich podľa šéfkuchára Martina Korbeliča
27. 12. 2020, 8:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 22:01)

Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Reklama
„Moja mamina dáva do plnky až 8 strúčikov cesnaku. Pagáčiky sú vynikajúce, no ak máte pred cesnakom rešpekt, úplne postačia 3-4,“ odporúča známy šéfkuchár.
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku
12 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Fantastické CESNAKOVÉ PAGÁČIKY: Upečte ich podľa šéfkuchára Martina Korbeliča2 PLECHY, PRÍPRAVA 35 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 500 ml mlieka
- 1 kocka droždia
- 1 lyžička cukru
- 1 kg hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
- 100 ml oleja
- 250 ml kyslej smotany
- soľ
Na plnku:
- 250 g masla (Palmarinu)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ
- masť na vymastenie plechu
- 1 vajce na potretie
- mak, syr, sezam, oriešky na posypanie
POSTUP:
- Najprv urobte kvások: Do vlažného mlieka rozmrvte droždie a pridajte cukor. Nechajte vzísť kvások.
- Do misy dajte múku, soľ podľa chuti, olej a smotanu. Prilejte kvások a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste 45 minút.
- Vykysnuté cesto rozdeľte na 6 bochníčkov a nechajte ešte 15 minút podkysnúť. Potom každý vyvaľkajte na pomúčenej doske do obdĺžnika s hrúbkou 1,5-2 cm.
- Urobte plnku: Zmäknuté maslo len dobre vymiešajte s prelisovaným cesnakom a so soľou podľa chuti.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Krehké oškvarkové pagáčiky
Výnimočný recept na výnimočné OŠKVARKOVÉ PAGÁČIKY nájdete TU.