„Vydržte aspoň týždeň. Oplatí sa to,“ povzbudzujú kamošky, ktoré sa pri tvorení receptov na svoj blog inšpirujú známymi dietológmi z celého sveta.

S očistou začnite už dnes! Na obed si doprajte túto zdravú dobrotu, ktorú pre vás Ivana s Katkou pripravili v kuchyni Dobrého jedla.

Zdravá misa s cviklou, avokádom a bulgurom

Zdravý obed podľa Ivany a Katky je plný živín, vitamínov a chutný už na pohľad.
Zdravý obed podľa Ivany a Katky je plný živín, vitamínov a chutný už na pohľad.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witeková

Práve jete očami? Máte pravdu! Tiež sme sa do pestrofarebnej misky zaľúbili na prvý pohľad. „Sú v nej samé zdravé veci plné rôznych chutí. Váš detox plán by mal obsahovať najmä takéto zeleninové dobroty. Bulgur v nich môžete obmieňať s quinoou, kuskusu alebo krúpam a zelenine sa medze nekladú,“ radí Katka.   

Obedová miska

1 PORCIA, PRÍPRAVA 15 MINÚT + 15 MINÚT NA BULGUR

Potrebujete:

  • pol šálky bulguru
  • 1 menšia červená repa (uvarená)
  • 1 avokádo
  • pol šalátovej uhorky
  • šalát (rímsky, ľadový, mizuna, rukola)
  • klíčky z červenej repy (zoženiete ich v lepších potravinách)
  • vlašské orechy a tekvicové semienka
  • soľ

Na dresing:

  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 3 lyžice olivového oleja (extra panenského)
  • 1 lyžica medu
  • soľ a korenie

Postup:

  1. Bulgur zalejte vriacou vodou asi 2 cm nad okraj. Nechajte 15 minút napučať a pridajte štipku soli.
  2. Zatiaľ nakrájajte zeleninu na kocky a pekne ju poukladajte do misy. Pridajte bulgur a navrch rozložte klíčky. Posypte ich podrvenými vlašskými orechmi a tekvicovými semiačkami. Nakoniec polejte dresingom, ktorý pripravíte zmiešaním všetkých surovín. Zavolajte druhého hladoša (misa je sýta) a môžete detoxovať vo dvojici.

Kategórie