Vymiesiť, vyvaľkať, vykrojiť a šup do rúry. Medové keksy môžete upiecť hoci aj hneď. Len aby vám z nich do Vianoc ešte niečo zostalo.

MEDOVÉ SUŠIENKY S BIELYM MAKOM

Medové keksy s polevou posypte bielym makom.
Medové keksy s polevou posypte bielym makom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

100 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT + 1 HODINA CHLADENIE, PEČENIE 8 MINÚT

Potrebujete

  • 250 g hladkej múky
  • 10 g prášku do perníka
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru
  • 60 g medu
  • 80 g rozpusteného masla
  • 1 čajovú lyžičku octu
  • biely mak na posypanie

NA CUKROVÚ POLEVU:

  • 120 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžicu rumu
  • čokoládovú polevu