Viete, kde majú korene UHLIARSKE špagety? Vypátrali sme to za vás

Špagety po uhliarsky

Presne podľa receptu
Presne podľa receptu
Zdroj: [email protected]_coach

pre 4 osoby

Potrebujete:

  • 1 balenie špagiet ( 400 – 500 g)
  • 3 celé vajcia
  • 2 žĺtky
  • 150 g nastrúhaného parmezánu
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g slaniny alebo pancetty (talianskej slaniny)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate (na ozdobenie)

POSTUP:

  1.  Do misy dajte celé vajcia, žĺtky a nastrúhaný syr.  Podľa chuti pridajte soľ a mleté čierne korenie. Dobre rozmiešajte.
  2. Na panvici rozohrejte olej a maslo. Očistené cesnaky roztlačte plochou stranou noža. Pridajt ich do rozpáleného tuku spolu so slaninou nakrájanou na malé kocky. Znížte teplotu a slaninu na chrumkavo osmažte. Osmažené cesnaky vyberte a vyhoďte.
  3. Umytú a osušenú petržlenovú vňať nadrobno nasekajte sekáčikom alebo nakrájame nožom.  Špagety uvarte podľa návodu. Sceďte ich a ešte horúce pridajte do panvice so slaninou. Premiešajte a odstavte z ohňa. Hneď ich zalejeme vajcovo-syrovou zmesou. Cestoviny miešajte tak, aby sa ňou horúce špagety jemne obalili. Opäť premiešajte. Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.