Pšenično-ražným kváskovým chlebom privítali pápeža na bratislavskom letisku i v prezidentskom paláci.

Okrúhly bochník zdobený krížom, upiekli skúsení pekári z remeselnej pekárne Chlieb Náš na Nádvorí v centre Trnavy z pšenično-ražnej múky z lokálneho mlyna v Špačinciach, kvásku, vody a soli. Dozvedeli sme sa, že cesto naň kyslo 24 hodín.

„Piecť chlieb na tak významnú príležitosť bolo pre nás obrovskou poctou, ale aj záväzkom. Každé remeslo si totiž zaslúži uznanie. Privítanie tak významnej osobnosti našim chlebom patrí medzi tie, ktoré si budeme určite pamätať a s hrdosťou na ne spomínať.  Sme veľmi vďační za dôveru, ktorú do nás pani prezidentka a jej tím vložili. Je to tiež signálom, že náš produkt ľuďom chutí, či už bežným Trnavčanom a Trnavčankám či návštevníkom a návštevníčkam, alebo tým najvyššie postaveným. Poctivý chlieb totiž spája,“ informuje Zuzana Fajta, Trnka Gastronomy.

Kategórie