Horúca čokoláda

shutterstock

VEDA: Ako variť ČOKOLÁDKU, aby sa nezrazila?

Ak máte radi hustú, použite 100 g kvalitnej, minimálne 50-percentnej čokolády na každú porciu. Ešte hustejšia bude, keď ju neuvaríte v mlieku, ale v smotane na šľahanie. Ak chcete, môžete ju tiež zahustiť zemiakovým alebo kukuričným škrobom.

Ako ju variť?
Aby sa čokoláda nezrazila a neprišla o svoju charakteristickú chuť, varte ju opatrne v hrnci s dvojitým dnom alebo vo vodnom kúpeli. Nie však dlhšie, než dosiahne 65 °C.

Čokoládoveda
Čokoládoveda
Zdroj: shutterstock

Milión druhov
Fantastická je takisto horúca biela čokoláda. Aj v tom prípade zvoľte kvalitu – čokoládu s vysokým obsahom kakaového masla. Pri servírovaní ju už neslaďte, biela čokoláda je prirodzene sladšia ako tmavá. Do oboch druhov môžete pridávať rôzne príchute – od vanilky, škorice, mäty, zázvoru, pomarančovej kôry až po šteklivé čili. Napríklad starí Aztékovia ju milovali so štipkou kajenského korenia.