Ilustračné foto.

LUNTER

Tri tradičné vianočné recepty na Tofu nôtu

Bez kapustnice, vyprážaného rezňa alebo ryby a voňavých perníkov si málokto z nás dokáže predstaviť Štedrý večer. Je len na vás, aký variant si zvolíte.

Ak hľadáte niečo nové, chutné a najmä ľahšie pre vaše trávenie i prípravu v kuchyni, vyskúšajte overené recepty s údeným aj naturálnym LUNTER Tofu.

Čerstvé Tofu na spôsob ryby pripravíte jednoducho – stačí trochu sójovej omáčky, obaliť v morskej riase a následne v trojobale a môžete vyprážať. Hlavnou výhodou využitia Tofu v kuchyni je rýchlosť jeho prípravy na štýl ryby či rezňa. „Ak ním nahradíte mäso v kapustnici, na rozdiel od tej klasickej bude hotová do pol hodiny,“ hovorí šéfkuchár z LUNTER Bistra.

LUNTER Tofu kapustnica

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: LUNTER

Suroviny:

1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g sušených húb, 2 cibule, 300 g kyslej kapusty, 200 g zemiakov, 2 litre zeleninového vývaru, 1 lyžička rasce, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžička nového korenia, 50 g sušených sliviek.

Postup:

Sušené huby zalejeme vodou. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku, kyslú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Všetko zalejeme vývarom, pridáme koreniny a namočené huby. Varíme domäkka asi 25 minút. Nakoniec pridáme na malé kocky pokrájané údené Tofu a sušené slivky. Povaríme a dochutíme.

Vyprážané LUNTER Tofu so zemiakovým šalátom

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: LUNTER

Suroviny:

1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g strúhanky, 3 dcl mlieka, 50 g hladkej múky, olej a soľ.

Postup:

V miske zmiešame múku s mliekom a soľou na hladké cestíčko. Údené Tofu nakrájame na želaný tvar, ponoríme do cesta a následne do strúhanky. Opražíme do zlatista. Podávame s obľúbeným zemiakovým šalátom.

Aby ste sa na Vianoce cítili šťastní a spokojní, buďte pripravení na všetkých stravníkov. Tých, čo radi vymenia mäso za niečo ľahšie, z roka na rok pribúda. Prekvapte ich sladkými pochúťkami z naturálneho Tofu, ktoré nielen skvele chutia, ale tiež neohrozia vašu štíhlu líniu.

Kvalitné slovenské LUNTER Tofu sa môže pochváliť skvelou chuťou, optimálnymi výživovými hodnotami a jednoduchou prípravou. Obsahuje poriadnu dávku proteínov, vlákniny, vitamínov či aminokyselín, no nenájdete v ňom cholesterol ani konzervačné látky. Aj pre tieto dôvody nepochybne patrí na váš slávnostný stôl. Viac receptov nájdete na Youtube kanáli LUNTER.

LUNTER perníkové cookies

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Zdroj: LUNTER

Suroviny:

1 LUNTER Tofu naturálne, 2 lyžice oleja, 100 g cukru, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžička mletej škorice, 300 g hladkej špaldovej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ.

Postup:

LUNTER Tofu naturálne rozmixujeme na hladkú hmotu. Olej vymiešame s cukrom v mixéri na vyšších otáčkach až na penu. Pridáme rozmixované Tofu a miešame pri nižších otáčkach. Potom postupne pridáme koreniny, múku, prášok do pečiva a soľ. Miešame. Ručne vytvoríme placky. Tie ukladáme na papierom vystlaný plech. Pečieme 12-13 minút pri teplote 180 °C.