Hodnotili:
Ľuboš Mego
Kvôli výraznej trpkosti a kyslosti používam brusnice takmer vždy upravené napríklad varením alebo sušením. V podobe kompótu, džemu či rôsolu (pokojne zmiešanými s trochou sirupu) sú skvelou prílohou k omáčkam z tekvice alebo koreňovej zeleniny alebo k pečenému mäsu.
Maja Abrahámová
Kvalitný sirup z brusníc je jedným z mála, ktoré občas používam. Vylepší chuť aj farbu mliečneho smoothie a hodí sa tiež do pečených či nepečených koláčov. Pokvapkajte ním piškóty namiesto amaretta a máte super svieže tiramisu.
BIOSIRUP Z BRUSNÍC PIJO BIO 500 ml/6,79 eura: VÍŤAZ TESTU
Výrobca: Rakúsko
Zloženie: 70 percent biojablkový koncentrát, 30 percent biobrusnicový koncentrát
Odporúčané riedenie 1 : 9
Celkový dojem: Najhustejší a farebne najvýraznejší sirup lákavej rubínovej farby s jasnou arómou brusníc a so silnou, jednoznačnou trpkou chuťou brusníc s príchuťou jabĺk. Sirup nás dostal vyváženou kyslosťou, trpkosťou aj sladkosťou. Skúste ním poliať čokoládový puding.