2. Zvýšte prísun vitamínu C
Aj keď pre vyšší prísun vitamínu C počas žmýkate citróny, v citrusoch sa nachádza omnoho nižšie percento céčka než napríklad v surovej paprike. Zvoľte najmä žltú, obsahuje najvyšší podiel vitamínu C zo všetkých druhov. Vhodnými doplnkami sú aj echinacea alebo rakytník.

Farebná paprika
Zdroj: Shutterstock

Náš tip: Veľa céčka a minerálnych látok obsahuje aj cvikla, ktorá okrem iného posilní imunitu a zbaví organizmus škodlivých látok.

Cviklový hummus

4 porcie, príprava 10 minút

Cviklový hummus
Zdroj: Shutterstock

POTREBUJETE:

  • 1 väčšia predvarená, ošúpaná cvikla
  • 200 g uvareného cíceru
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sezamovej pasty tahini
  • 1 lyžica olivového oleja extra virgin
  • šťava z polovice citróna
  • sezamové semienka

POSTUP:

  1. Cviklu s cícerom, cesnakom a pastou najemno rozmixujte.
  2. Pridajte olej a citrónovú šťavu. Hummus podávajte na hrianke posypaný sezamom a čerstvými šalátovými listami či (rukola, valeriánka, špenát).

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>