2. Zvýšte prísun vitamínu C
Aj keď pre vyšší prísun vitamínu C počas žmýkate citróny, v citrusoch sa nachádza omnoho nižšie percento céčka než napríklad v surovej paprike. Zvoľte najmä žltú, obsahuje najvyšší podiel vitamínu C zo všetkých druhov. Vhodnými doplnkami sú aj echinacea alebo rakytník.

Zdroj: Shutterstock
Náš tip: Veľa céčka a minerálnych látok obsahuje aj cvikla, ktorá okrem iného posilní imunitu a zbaví organizmus škodlivých látok.
Cviklový hummus
4 porcie, príprava 10 minút

Zdroj: Shutterstock
POTREBUJETE:
- 1 väčšia predvarená, ošúpaná cvikla
- 200 g uvareného cíceru
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sezamovej pasty tahini
- 1 lyžica olivového oleja extra virgin
- šťava z polovice citróna
- sezamové semienka
POSTUP:
- Cviklu s cícerom, cesnakom a pastou najemno rozmixujte.
- Pridajte olej a citrónovú šťavu. Hummus podávajte na hrianke posypaný sezamom a čerstvými šalátovými listami či (rukola, valeriánka, špenát).
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>