Hrnčeková bábovka s višňami a acidkom

archív

Staré, dobré chute! Hrnčeková bábovka s višňami a acidkom

Kuchár Leto. Vždy skáčeme sto metrov ako malé, keď si po roku zase navlečie zásteru. Je v nej sexi! Varí, pečie, griluje takmer sám, k dokonalému výsledku potrebuje len štipku asistencie.

Tak mu trochu pomôžme . Pozberajme všetky tie dobroty prevoňané slnkom zo záhrady, z lesa, trhu, hlavne domáce, a pustime sa do spoločných experimentov. Starých, nových, neskutočne chutných... s Letom.

Hrnčeková bábovka s višňami a acidkom

Hrnčeková bábovka s višňami a acidkom
Hrnčeková bábovka s višňami a acidkom
Zdroj: archív

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

1 šálka = 180 ml

SUROVINY

  • 1 a štvrť šálky trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trištvrte šálky oleja
  • 3 vajcia
  • nastrúhaná kôra z citróna
  • 1 a pol šálky dobrého acidka
  • 2 šálky hladkej špaldovej múky (alebo mix s celozrnnou + na pomúčenie formy)
  • 2 a pol lyžičky prášku do pečiva
  • pol lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • višne (alebo aj čerešne)
  • maslo na vymastenie formy

POSTUP

  1. Cukry vymiešajte s olejom, vajcami a citrónovou kôrou do nadýchanej hmoty. Prilejte acidko, zašľahajte a prisypte suché suroviny. Dobre premiešajte.
  2. Cesto vylejte do vymastenej väčšej formy na bábovku, vysypanej múkou. Zapustite doň odkôstkované višne a dajte piecť na 40-45 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Ak si chcete byť istí, urobte test špajdľou. Vychladnutú bábovku rozkrájajte a môžete zvolať maškrtníkov.

Dobrý tip Kataríny Brunovskej

Do tejto bábovky môžete ponoriť hocaké sezónne ovocie. Ľúbite viac čokoládu? Nalámte ju na kúsočky a šup s nimi do cesta!

Kategórie