Rodák zo Starej Ľubovne varil na Cypre, v Anglicku, Holandsku, istý čas aj v Poprade, kde prevádzkoval vlastný steakhouse, a dnes (už piaty rok) šéfuje kuchyni v päťhviezdičkovom Grand Hoteli Kempinski High Tatras.

Ak sa ocitnete na Štrbskom Plese a ľúbite dobroty našich starých mám, urobte si radosť. Zastavte sa na poctivé halušky, paprikáš, demikát, pirohy a spol. v modernejšom predvedení. Miroslav ich so svojím šikovným tímom pripravuje len z overených surovín od miestnych výrobcov. Aj ryby tu dostanete iba riečne. A keďže šéfkuchár má umeleckého ducha po svojej mame, vo voľnom čase rád maľuje, najprv sa najete očami.

Moje úlovky

Som vždy veľmi rád, keď sa môžem vybrať do lesa. Na iné myšlienky aj čerstvé, voňavé suroviny do kuchyne. Zberám mladé smrekové výhonky, rôzne hríby, najmä kuriatka, maliny, černice...

Je to zlato

Pre mňa je bryndza veľmi vďačná surovina, milujem s ňou variť. Ochutnávam ju priamo u malých farmárov, podobne ako ďalšie výrobky, bez ktorých by dobrá kuchyňa neexistovala. Kvalitnú bryndzu z farmy blízko hotela mrvím napríklad do cviklového krému.

Bryndza
Bryndza
Zdroj: Profimedia

Moja inšpirácia

Jednoznačne je ňou moja babička. Dokázala zužitkovať všetko zo špajzy do poslednej omrvinky, z niekoľkých surovín vyčarovala úžasnú polievku, obed aj super dezert. Tento úctivý prístup k jedlu obdivujem.

Povinné!

Možno sa vám to bude zdať čudné, no v kuchyni sa nepohnem nielen bez svojho noža F. Dick, ale ani bez pera. Stále si niečo značím, vlastne ako asi všetci šéfkuchári.

Nôž
Nôž
Zdroj: profimedia

Hlavný pomocník?

S mixérom Robot Cook pracujem deň čo deň a nikdy ma nenudí.