objednať časopis
všetky kategórie

Poznáme IKONICKÉ JEDLO korunovácie: Karol III. a Camilla osobne vybrali recept!

Korunovačný quiche

6 porcií, príprava 30 minút + chladenie cesta, pečenie 40 minút

Korunovačný kiš.
Zdroj: https://www.royal.uk/coronation

POTREBUJETE:

Na krehké cesto:

  • 125 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 25 g studeného masla nakrájaného na kocky
  • 25 g bravčovej masti
  • 2 lyžice mlieka

Na plnku:

  • 125 ml mlieka
  • 175 ml smotany
  • 2 stredne veľké vajcia
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu
  • 100 g strúhaného syra čedar
  • 180 g uvareného špenátu (jemne nasekaného )
  • 60 g uvarenej fazule alebo sójových bôbov
  • soľ, mleté čierne korenie
Špenátové krupoto.
Čítajte viac
A čo tak dať si ŠPENÁT? Toto je najkrajšia ZELENÁ farba

POSTUP:

  1. Na cesto preosejte do misy múku a soľ. Pridajte maslo masť a končekmi prstov zmes rozmrvte, kým nezískate sypkú textúru podobnú strúhanke. Po troškách pridávajte mlieko a vypracujte hladké cesto.
  2. Prikryté ho nechajte 30-45 minút odpočívať v chladničke. Pracovnú dosku zľahka pomúčte a cesto rozvaľkajte kruh o niečo väčší ako forma (priemer formy okolo 20 cm) a na hrúbku približne 5 mm. Formu vysteľte cestom tak, aby pretŕčalo cez okraje, dbajte na to aby sa nepotrhalo a plnka nevytiekla.
  3. Dno popichajte vidličkou, prikryte papierom na pečenie, posypte fazuľou a nechajte ďalších 30 minút v chladničke. Rúru predhrejte na 190 °C. Cesto pečte "naslepo" 15 minút.
  4. Pripravte plnku: Medzitým zmiešajte mlieko, smotanu, vajcia, bylinky, soľ a korenie. Polovicu strúhaného syra nasypte na predpečené cesto, z ktorého ste odstránili fazuľu a papier. Posypte nasekaným špenátom, fazuľou alebo sójovým bôbmi, bylinkami a rovnomerne zalejte vaječnou zmesou.
  5. Teplotu rúry znížte na 160 °C. Posypte zvyšným syrom. Vložte do rúry a pečte 20-25 minút dozlatista. Nechajte mierne vychladnúť a nakrájajte na trojuholníky. Dobrú kráľovskú chuť!

VO FOTOGALÉRII si pozrite, čomu všetkému sa kráľ Karol III. stíha s manželkou Camillou pred korunováciou venovať.

Urobte si kráľovský obed podľa Dobrého jedla:

Pás z jedlých kvetov ozdobí nahú tortu do dokonalosti.
Čítajte viac
Prekrásne TORTY s jedlými KVETMI: Inšpirujte sa šikovnými cukrárkami, ZVLÁDNETE ich aj VY!
Svadobná torta-svadobné šaty
Čítajte viac
Úchvatné TORTY AKO ŠATY, alebo naopak? Táto cukrárka sa vie zladiť!
Kurča s hubovou plnkou.
Čítajte viac
Zabudnite na klasiku, upečte KURIATKA s božskými a NETRADIČNÝMI plnkami
Pavlova torta zo Sladkej výzvy.
Čítajte viac
Jana vás pozýva na Pavlovku a pistáciami a ríbezľami. Upečte ju do Sladkej výzvy
Jahodovo - rebarborový cheesecake s tymianom.
Čítajte viac
Parádny CHEESECAKE na víkend: Tieto 3 RECEPTY v Dobrom jedle úplne zbožňujeme!