Hlávková kapusta

archív

Placky, fliačky, šalát: KAPUSTOVÁ škola varenia

Hlávková kapusta je neodmysliteľnou súčasťou tradičnej slovenskej kuchyne. Celkom obyčajná zelenina je významným stimulantom imunity, znižuje krvný tlak aj hladinu cholesterolu.

Čítajte viac
KOLOŽVÁRSKA kapusta: Váš najklikanejší recept je opäť tu a ešte vylepšený!

1. PLNENÉ KAPUSTNÉ LISTY
Na východe sa im hovorí aj holubky. Robia sa vo veľkom na rôzne rodinné udalosti a oslavy, dokonca na svadbu. Veď „ňe je poriadne vešeľe bez holubkoch“.

Kvasená kapusta
Zdroj: profimedia.sk

2. ŠALÁT COLESLAW
Biela kapusta je základ, k nej stonkový zeler, cibuľa, mrkva, červená paprika a lahodná zálievka z majonézy, kyslej smotany, horčice, jablkového octu, cukru, zo soli a z bieleho korenia. Kto ho vymyslel, zabodoval!

3. PARADAJKOVÁ KAPUSTA
Oprášili sme tradičný babičkovský recept – ku kapuste stačí pridať cibuľu, pretlak, zahustiť múkou, ochutiť rascou, paprikou, soľou, korením a cukrom. Či si k tomu dáte fašírku, špekáčik alebo slaninku, záleží len na vás.

4. KAPUSTOVÉ PLACKY
Namiesto zemiakov nastrúhajte kapustu. Pridajte soľ a kapustu postláčajte, aby zmäkla. Dochuťte korením, kôprom a cesnakom, primiešajte vajcia, múku a sódu bikarbónu. A pre nevegeteriánov hoci aj slaninku alebo šunku.

5. KAPUSTOVÉ FLIAČKY
Kapusta je skvelá aj so skaramelizovaným cukrom a škoricou. Už ju len zmiešajte s  fliačkami urobenými doma.

Kategórie