objednať časopis
všetky kategórie
Weekend,Afternoon,Lifestyle,And,Activity,Of,Young,Hipster,Woman,Eating

Shutterstock

Niečo MALÉ POD ZUB: Ako má vyzerať ZDRAVÁ desiata alebo olovrant

Ste hladné medzi hlavnými jedlami? Po čom siahnuť?

Zásady zdravého snackovania

  •  Poznajte svoj celodenný energetický príjem a výdaj.
  •  Plánujte minimálne na deň dopredu.
  •  Oddeľujte prácu od jedla.
  •  Medzi zdravým a diétnym snackom je rozdiel.
  •  Nezabúdajte na vlákninu a na vodu.
  • Čo áno a čo nie v snackoch
Bruschetta,With,Cream,Cheese,And,Tomato,S,On,Cutting,Board,
Zdroj: Shutterstock

ČO ÁNO

  •  sacharidy s nízkym glykemickým indexom
  •  vlákninu
  •  kvalitné mono- a polynenasýtené mastné kyseliny
  •  kvalitné bielkoviny (strukoviny, ryža, mlieko, mäso, ryby)
  •  vitamíny a minerály

ČO NIE

  •  cukor, glukózovo-fruktózový sirup
  •  nekvalitné transmastné kyseliny
  •  nekvalitné suroviny (sójová bielkovina, kukuričný škrob)
  •  farbivá, umelé sladidlá, zahusťovadlá a konzervanty

Kategórie