j

Shutterstock

Naučíme vás správne grilovať váš obľúbený hermelín a camembert

Nie je to veda, ale treba dodržiavať určité pravidlá!

Ako sa griluje hermelín a camembert

  1. Grilujte ho v celku zabalený do alobalu a ten ešte dobre utesnite. Ak chcete syr prekrojiť, nebaľte ho celý, ale z alobalu mu urobte misku s vyššími okrajmi.
  2. Do alobalu dajte trochu olivového oleja, ale môžete ním aj potrieť celý syr. Na olejovanie sa hodia rôzne ochutené druhy olejov.
  3. Do balíčka k syru pridajte prelisovaný cesnak, nasekané bylinky, čili papričku, prosciutto alebo mladé cibuľky.

AKO DLHO?

  • Hermelín a camembert opekajte 5 až 10 minút z jednej strany a potom ho otočte.
  • Halloumi grilujte bez alobalu. Asi centimetrové plátky budú hotové za 8 minút z každej strany.
  • Pološtiepok jemne pokvapkajte olivovým olejom, zabaľte do alobalu a grilujte krátko. Stačí, keď sa syr dôkladne prehreje, aby bol v strede vláčny, inak by sa mohol roztopiť.
Syry na grilovanie vyberte s predstihom z chladničky. Urobte tak aspoň hodinu pred grilovaním, aby mali izbovú teplotu a na grile nezažili teplotný šok.
Syry na grilovanie vyberte s predstihom z chladničky. Urobte tak aspoň hodinu pred grilovaním, aby mali izbovú teplotu a na grile nezažili teplotný šok.
Zdroj: Shutterstock

VIETE SI VYBRAŤ?
Grilovať možno nielen mäso, zeleninu či ovocie, ale aj syr. Treba však vedieť aký, aby sa príliš neroztopil, nepripálil, jednoducho, aby bol hotový tak akurát. V obchode by ste mali siahnuť po syre s pevnejšou štruktúrou. Pomôžu vám aj výrobcovia, ktorí uvádzajú, ktorý syr je vhodný na grilovanie.

Tieto áno: halloumi, oštiepok, pološtiepok, hermelín, camembert
Tieto nie: čerstvé kozie syry, mozzarella, balkánsky syr

Kategórie