objednať časopis
všetky kategórie

Nazbierajte na prechádzke púpavu a uvarte si z nej dobrotu. Táto "káva" vás dostane svojou horkasto-orieškovou chuťou. A ešte je aj super zdravá!

Inšpiroval nás článok na portáli Záhradkár. Púpavu lekársku (Taraxacum officinale) využívame na liečbu tráviacich ochorení, anémie, cukrovky, reumy, nechutenstva a zlepšenie metabolizmu pečene. Látky v nej obsiahnuté priaznivo pôsobia na stimuláciu žalúdka a tvorbu tráviacich enzýmov. V ľudovom liečiteľstve sa tiež používa na celkovú detoxikáciu.

Listy púpavy môžete pridať do sviežeho jarného šalátu.
Listy púpavy môžete pridať do sviežeho jarného šalátu.
Zdroj: Shutterstock

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>