objednať časopis
všetky kategórie

Mňam, to je HUMMUS! Ale nemusí byť len z cíceru, skúste naše RECEPTY

HUMMUS ZO ZELENÉHO HRACHU

HUMMUS ZO ZELENÉHO HRACHU
HUMMUS ZO ZELENÉHO HRACHU
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT + NAMÁČANIE, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

• 200 g sušeného zeleného hrachu
• 1 avokádo
• 2 hrste čerstvého koriandra
• 1 jalapeno paprička
• 2 lyžice tahini pasty
• šťava z polovice limetky
• 2 strúčiky cesnaku
• 3 lyžice olivového oleja
• soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Hrach dajte do vody a nechajte ho hodinu máčať. Potom ho uvarte v čerstvej vode do mäkka. Znova sceďte, ale nechajte si šálku vody z varenia hrachu. Nechajte vychladnúť.
  2. Do mixéra dajte hrach, očistené avokádo, koriander, polovicu jalapeno papričky, tahini pastu, šťavu z limetky, cesnak, olivový olej, soľ, korenie a rozmixujte. Ak by bol hummus veľmi hustý, dolejte podľa potreby vodu z varenia hrachu. Hotový hummus dochuťte limetkovou šťavou, soľou a korením.
  3. Hummus naložte na misku, ozdobte nasekaným koriandrom, jalapeno papričkou a podávajte s nakrájanou zeleninou.

Viac receptov na hummus nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie