objednať časopis
všetky kategórie

Úžasná FIALOVÁ NA TORTE zažiari: Upečte si VIOLET KRÁSKU plnú ovocia

Torta top forward zo Sladkej výzvy od umeleckej cukrárky Petry Tóthovej.
Čítajte viac
Vyskúšajte upiecť TORTU POSTAVENÚ NA BOK! Porotkyňa Petra Tóthová jej dala aj špeciálne chute

POSTUP:

  1. Formu na pečenie s priemerom 23 cm vysteľte papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 150 °C, zapnite horný a dolný ohrev.
  2. Pripravte korpus: Do veľkej misy oddeľte bielky, žĺtky dajte do bokom do malej misky. Do bielkov pridajte štipku soli a mixérom na najvyššom stupni šľahajte sneh. Keď je takmer hotový, po častiach doň pridávajte cukor a stále šľahajte. 
  3. Do hotového pevného snehu postupne zašľahajte žĺtky a olej (už na miernych otáčkach). Vždy striedavo pridajte žĺtok, vyšľahajte, pridajte  lyžicu oleja a znovu vyšľahajte. Múku a kakao cez sitko preosejte. Suché ingrediencie vareškou opatrne primiešajte k mokrým, aby sa všetko pekne spojilo.
  4. Cesto preložte do formy, stierkou urovnajte viac k okrajom, prostriedok je mierne prepadnutý. Dajte do rúry a pečte 40 minút. Potom korpus vyberte z rúry a urobte test špajdľou.
  5. Korpus nechajte vychladnúť na kuchynskej mriežke a potom ho vodorovne prekrojte na tri časti s hrúbkou asi 1,5 cm. Dve spodné vrstvy potrite džemom.
  6. Pripravte plnku: Vo vodnom kúpeli roztopte bielu čokoládu. Smotanu, mascarpone a cukor zľahka vyšľahajte. Do zmesi primiešajte tmavý džem z lesného ovocia a čučoriedok, aby mal krém peknú fialovú farbu, a roztopenú čokoládu.7. Spodný korpus vráťte späť do formy a nalejte naň asi tretinu krému. Uložte druhý korpus potretý džemom, pridajte krém a poukladajte naň čučoriedky. Pridajte tretí korpus a znovu naneste krém. Tortu dajte dobre zachladiť. Po vychladnení ju vyberte z formy a boky potrite zvyškom krému.7. Smotanu s cukrom vyšľahajte do tuha a pomocou zdobiaceho vrecka so zúbkovanou špičkou tortu ozdobte bielym krémom. Na vrch uložte čerstvé čučoriedky a černice. Môžete podávať.                                              

V GALÉRII si pozrite rozmanité torty v odtieňoch fialovej: Kliknite sem!

Kategórie