1. Hovorí sa, že každá dobrá oslava sa začína dobrým prípitkom aj v 21. storočí. Prečo je dôležitý?
Ak chcete slávnostnej udalosti, napríklad Silvestru, dodať šarm, eleganciu a zamestnať všetky zmysly svojich hostí, je na mieste predniesť ho. Často totiž býva vďačnou témou ešte dlho po oslave. Obsahu a forme prípitku venujte dosť pozornosti – tí najlepší rečníci hovoria krátko, vtipne, s gradáciou a pointou. A to všetko by mali stihnúť do 3 minút.
2. Horúcim food trendom roku 2021 sú nealko drinky. Ako ho vnímajú someliéri?
Pre mňa osobne je víno čarovný nápoj, nie však v nealko verzii 😊 Ochutnala som ich niekoľko a nezanechali vo mne dobrý dojem. Preto, ak z akýchkoľvek príčin padne rozhodnutie piť nealkoholické nápoje, vyhráva u mňa voda alebo miešané nápoje bez alkoholu.
3. Máte medzi nimi svojho favorita?
Chutí mi napríklad nealkoholický nápoj Crodino pôvodom z Talianska. Namiešali ho už v roku 1964, no doteraz je najpredávanejším nealko aperitívom. Tajomstvo jeho úspechu spočíva v jedinečnej chuti, ktorá povzbudzuje apetít. Je výsledkom tradičnej receptúry bylinných extraktov a destilátov – prevláda v nej klinček, kardamóm, silice koriandra a muškátového orecha. Má lákavú oranžovú farbu a podáva sa v peknom veľkom kalichu na víno, na ľade s plátkom pomaranča. Na zdravie!