objednať časopis
všetky kategórie

Počas teplých dní neosvieži nič lepšie ako chutná zmrzlina, ideálne domáca z ovocia priamo z vašej záhradky. Prinášame vám tipy, ako pripraviť tú najlepšiu, ktorá vám môže spríjemniť prichádzajúce babie leto.

Existuje mnoho receptov na chutnú zmrzlinu, no kľúčový je spôsob, akým ju zamrazíte. Ak budete dodržiavať nasledujúce tipy, tá vaša bude rozhodne konkurovať aj vychýreným zmrzlinárňam. Rady priniesol aj portál záhradkár.sk.

  • Papier na pečenie, ktorým zakryjete zmrzlinu, zabráni tomu, aby sa na povrchu pri mrazení vytvorili kryštáliky ľadu.
  • Počítajte s tým, že zmrzlina pri miešaní v zmrzlinovači zväčší objem o 15 až 25 percent, pretože sa do nej dostane vzduch. Do prístroja teda dajte primerané množstvo zmesi, aby vám počas miešania nevytekala von.
  • Predtým, ako zmrzlinu začnete servírovať, vyberte ju na 5 až 15 minút z mrazničky, aby mierne povolila. Presný čas, samozrejme, závisí od jej množstva.
  • Nanuky dostanete ľahko von z formičiek, keď ich na pár sekúnd vložíte do misky s teplou vodou. Nenechávajte ich tam dlho, aby sa príliš neroztopili.
  • Pripravenú zmrzlinovú zmes dajte do misy a zakryte fóliou. Na hodinu dajte do mrazničky, kým zmes nadobudne kašovitú konzistenciu. Potom ju vyberte a ručným mixérom šľahajte jednu-dve minúty, aby krém zostal jemný. Tento proces v priebehu mrazenia zopakujte tri- až štyrikrát, kým zmes nie je takmer zmrznutá. Potom ju preložte do plastovej nádoby, zakryte papierom na pečenie a rukami uhlaďte, aby ste odstránili prípadné vzduchové bubliny. Takto pripravenú ju dajte znova aspoň na štyri hodiny do mrazničky a hotovo!
Zdravá broskyňová krémová zmrzlina
Zdravá broskyňová krémová zmrzlina
Zdroj: Shutterstock

Na ďalšej strane nájdete recept na dokonalú černicovú zmrzlinu >>>

Kategórie