Slané koláčiky so špenátom a kozím syrom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
KOLÁČIKY S MLADÝM HRÁŠKOM A MÄTOU
3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g smotanového nátierkového masla
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
- 150 g mladého cukrového hrášku
- za hrsť lístkov baby špenátu
- vetvičku čerstvej mäty
- kozí syr na posypanie
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Nátierkové maslo dobre vymiešajte so smotanou, s očisteným a prelisovaným cesnakom, korením a so soľou. Lístkové cesto rozviňte rovno na plechu. Rozdeľte ho na 6 rovnakých štvorcov. Do stredu dajte lyžicou kôpku nátierky a mierne rozotrite.
- Hrášok, špenát a mätu opláchnite a nechajte chvíľu osušiť. Asi tretinu odložte na ozdobenie. Do každého štvorca cesta dajte špenát, cukrový hrášok a pár lístkov mäty. Štvorec spojte. Všetky uložte na plech a pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 15 až 20 minút.
- Po upečení a miernom vychladnutí ozdobte zvyšným čerstvým hráškom a pár lístkami špenátu a mäty. Posypte rozdrobeným kozím syrom.
Viac zelených receptov je na ďalšej strane >>>