objednať časopis
všetky kategórie

ZELENÁ farba patrí na tanier každý deň: Vyskúšajte naše SVIEŽE RECEPTY

Slané koláčiky so špenátom a kozím syrom.
Slané koláčiky so špenátom a kozím syrom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

KOLÁČIKY S MLADÝM HRÁŠKOM A MÄTOU

3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
 Potrebujete:

  • 200 g smotanového nátierkového masla
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
  • 150 g mladého cukrového hrášku
  • za hrsť lístkov baby špenátu
  • vetvičku čerstvej mäty
  • kozí syr na posypanie
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Nátierkové maslo dobre vymiešajte so smotanou, s očisteným a prelisovaným cesnakom, korením a so soľou. Lístkové cesto rozviňte rovno na plechu. Rozdeľte ho na 6 rovnakých štvorcov. Do stredu dajte lyžicou kôpku nátierky a mierne rozotrite.
  2. Hrášok, špenát a mätu opláchnite a nechajte chvíľu osušiť. Asi tretinu odložte na ozdobenie. Do každého štvorca cesta dajte špenát, cukrový hrášok a pár lístkov mäty. Štvorec spojte. Všetky uložte na plech a pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 15 až 20 minút.
  3. Po upečení a miernom vychladnutí ozdobte zvyšným čerstvým hráškom a pár lístkami špenátu a mäty. Posypte rozdrobeným kozím syrom. 

Viac zelených receptov je na ďalšej strane >>>