objednať časopis
všetky kategórie

Zdravá príloha: Zachutí vám viac QUINOA, BULGUR, ŠOŠOVICOVÝ DAHL, či ÁZIJSKÝ ŠALÁT?

ŠOŠOVICOVÝ DAHL

Šošovicový dahl
Šošovicový dahl
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT,  VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

• 150 g pšena
• 1 lyžica masla
• 1 jarná cibuľka
• 1-2 lyžice kokosového oleja 
• 1 cibuľa
• 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 lyžička kurkumy
• 1 lyžička mletého koriandra 
• 1 lyžička mletej rímskej rasce
• 1 lyžička červenej papriky
• 1 lyžička korenia garam masala
• 240 ml paradajok z konzervy
• 300 g malej hnedej šošovice (z konzervy)
• 240 ml kokosového mlieka
• soľ, korenie
• limetka na dochutenie 
• za hrsť koriandrovej vňate
• jogurt

KYSNUTÉ JAHODOVO-REBARBOROVÉ KOLÁČIKY
Čítajte viac
Nazbierajte a pečte: Kysnuté JAHODOVÉ KOLÁČIKY S REBARBOROU nestihnú vychladnúť!

POSTUP:

  1. Pšeno aspoň trikrát prepláchnite horúcou vodou. Potom ho v hrnci zalejte vodou v pomere 1 : 2. Osoľte a varte 15-20 minút za pravidelného miešania. Po odstavení primiešajte lyžicu masla a nakrájanú cibuľku.
  2. V panvici zohrejte olej. Pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a restujte 2-3 minúty, kým nebude priehľadná. Potom pridajte na drobno nakrájaný cesnak a zázvor, restujte ďalšiu minútu. Nakoniec pridajte koreniny a pár sekúnd restujte, aby sa rozvinula chuť. Zalejte krájanými paradajkami a dobre premiešajte. Pridajte šošovicu, kokosové mlieko, soľ a čierne korenie podľa chuti. Priveďte do varu a varte približne 10 minút. Odstavte a dochuťte limetkovou šťavou.
  3. Dahl naložte do misy, posypte nasekanou koriandrovou vňaťou, pokvapkajte jogurtom a podávajte so pšenom a s jarnou cibuľkou. Priložte si k tomu výborný grilovaný syr a nepotrebujete ani mäso.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>