objednať časopis
všetky kategórie

Naozaj ich vo svojom jedálničku nepodceňujte. Aby vám chutili, ponúkame 7 tipov na ich úpravu.

Zaujímavé informácie o vločkách priniesol portál Zdravie.

Takto sa vyrábajú

Super zdravá potravina nabitá bielkovinami, železom, vápnikom, vitamínmi B a E sa vyrába olúpaním a očistením ovsených zŕn. Tie sa potom naparia, lisujú a sušia. Zbavia sa nečistôt, pliev, ale aj enzýmov, ktoré spôsobujú ich horkastú chuť. Tá vás môže vyrušiť aj vtedy, ak vločky nie sú už veľmi čerst­vé. Ich kvalita závisí od spôsobu spracovania, ale aj od druhu ovsa. Vybrať si môžete jemné alebo hrubé i bezlepkové vločky, ktoré sa vyrábajú oddelene od ostatných obilnín a kúpite ich najmä v predajniach so zdravou výživou. Hladina lepku závisí od pestovania a technológie spracovania zrna, keď prirodzene bezlepkový ovos prichádza do kontaktu s inými obilninami a lepkom sa „nakazí“. V takom prípade by mala byť na obale uvedená jeho prítomnosť.

Kategórie