Grill produkty od Tauris potešia každého labužníka Zdroj TAURIS

TAURIS

Zažiarte na grilovačke: Ako sa stať špičkovým grill majstrom?

Rozpálené uhlíky, praskanie dreva, dokonalá vôňa grilovaného mäsa a zeleniny. A tá chuť! Nie len v reštaurácii dostanete lahodný burger, stejk či grilovanú rybku. S kvalitnými grill produktmi od Taurisu a RYBA Košice máte chutné jedlo za pár minút na stole. Držte sa našich tipov, ako sa stať grill majstrom, a vďaka nim doslova oslobodíte svoje chute a uniknete pred stereotypom na tanieri. S Taurisom si nie len pochutnáte na dobrotách, ale zároveň aj hráte o skvelé ceny.

Správne ugrilovať mäsko, špekáčiky či zeleninu býva niekedy umenie. Pripravili sme si preto pre vás 5 tipov, ktoré vám pomôžu stať sa tým najlepším grill majstrom. Ohúrte všetkých na grilovačke s priateľmi či kolegami. Pustite sa do toho hlavne s chuťou s nadšením.

1. Vyberte si správne miesto na grilovačku a vhodný gril

Oddýchnete si lepšie na chate obklopenej prírodou či u seba doma na záhrade alebo mestskej terase? Výber správneho miesta a lokality nepodceňujte. Ide najmä o vašu pohodu. Jedlo vám tak bude lepšie chutiť. Chuť jedla ovplyvní aj správne zvolený gril. Ak ste nervák a vždy vás rozkladanie ohňa skôr znechutí a dokladanie uhlíkov v správny čas nie je vašou parketou, určite radšej siahnite po plynovom či elektrickom grile. Tak isto nezabudajte, že všetko začína aj končí poriadne vyčisteným grilom a náradím.

2. Používajte len kvalitné suroviny

Na kvalite surovín si treba dať záležať. Chuť a vôňa kvalitného grilovaného mäska od tradičného slovenského výrobcu Taurisdodajú letným posedeniam jedinečnú atmosféru. Široký sortiment produktov s lahodnou chuťou blízkou Slovákom je zárukou vysokej kvality. Tauris vyrába svoje výrobky výhradne z čerstvého mäsa, pričom z výroby sú vylúčené všetky alergény a lepok.

3. Správne urobené mäsko vždy potrebuje svoj čas

Výborné a chutné mäsko pridávajte určite až na poriadne rozpálený gril. Taktiež je ideálne ho vybrať z chladničky aspoň hodinku pred tým, ako ho začnete grilovať. Dopomôže to k rovnomernému opečeniu vášho stejku či ďalších dobrôt. Mäso potrebuje svoj čas, a to nie len pri grilovaní, ale aj pred ním a po ňom. Aj keď hladným supom okolo vás sa už zbiehajú slinky, nechajte mäsko po ugrilovaní ešte pár minút odpočívať. Šťava sa začne uvoľňovať a s ňou aj chute, o ktoré rozhodne nechcete prísť.

Z chutných Zipser klobások si môžete pripraviť napríklad aj svetový hotdog.
Z chutných Zipser klobások si môžete pripraviť napríklad aj svetový hotdog.
Zdroj: TAURIS

4. Kombinujte rôzne chute

Americké hotdogy, tradičné slovenské špekáčiky, lahodná rybka či chuťovo vyladené špízy. Stavte na produkty od Taurisu a o bohatý stôl s rôznymi chuťami máte postarané. V ponuke si grillmajstri nájdu napríklad tradičné výrobky, ale aj novinky doladené na toto leto ako sú Zipser pack s obľúbenou slaninou Kráľovský bok, alebo famózne tenké klobásky v baraňom čreve Zipser a Venezia, ktoré boli testované a odporúčané známym šéfkuchárom Jurajom Hruškom. Vysoký podiel bravčového mäsa vás hneď dostanú do lepšej nálady. Môžete si z nich spraviť napríklad svetový hotdog. Ten už dnes nie je len o párku v rožku. Stačí, keď natriete mäkučkú žemličku vašim obľúbeným dresingom a vložíte doň čerstvo ugrilovanú tenkú Zipser klobásku s cibuľkou. Pridajte šalát, uvarené vajíčko či zaváranú uhorku, polejte domácim dresingom a skvelý hotdog, presne podľa vašej chuti, je na svete.

Ak máte chuť na niečo ľahšie či diétnejšie, odporúčame rôzne druhy rýb od Ryba Košice. Zubáča, lososa či šťuku dostanete navyše už aj s korením na ich dochutenie. Fantázii sa medze nekladú a nezabúdajte, že grilovanie je najmä spoločenská udalosť, ktorú si môžete aj takto spestriť.

Skúste vašim blízkym naservírovať grilované špeciality na drevenom podnose, alebo sa vyhrajte so stylingom jedál. Takisto môžete kúsky klobásy, mäsa či zeleniny ponapichovať na špajdľu a ugrilovať chutné špízy.

Milovníci rýb si môžu pochutnať na zubáči, losose či šťuke od RYBA Košice, ktoré dostanete navyše už aj s korením na dochutenie. Zdroj RYBA Košice
Milovníci rýb si môžu pochutnať na zubáči, losose či šťuke od RYBA Košice, ktoré dostanete navyše už aj s korením na dochutenie. Zdroj RYBA Košice
Zdroj: Ryba Košice

5. Neponáhľajte sa. Grilujte s citom

Vyhraďte si dostatok času na prípravu jedla. Ak si klobásku či špekáčik upečiete rýchlo, pripravíte sa o chuť či riskujete, že jedlo nebude správne urobené. Negrilujte preto hladní. Príprava na dokonalú grilovačku zahŕňa aj ľahké občerstvenie. Nezabudnite si sem tam niečo ďobnúť z pripraveného stola, prípadne sa pred tým najedzte niečoho ľahšieho. Mäsko potrebuje čas na prípravu a ak budete hladní, jedlo si nevychutnáte, ale ho len doslova nahádžete do seba. Nechcete sa predsa pripraviť o tie skvelé chute, však?

Osloboď svoje chute a griluj na účet Taurisu!

Chýba vám k dokonalej grilovačke pohodlný a moderný záhradný nábytok? Nenechajte si ujsť súťaž s Taurisom, a nábytok spolu s množstvom ďalších cien môžu byť vaše! Stačí, ak kúpite 2 výrobky z Tauris grill kolekcie, zaregistrujete bloček na www.sutazetauris.sk a ste v hre. Vyhrať môžete záhradný nábytok v hodnote 500€ podľa vlastného výberu.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: TAURIS