Užitočné rady ako správne mraziť zeleninu priniesol časopis Záhradkár.
Rizoto so zeleninou a kuracím mäsom
4 porcie, príprava a varenie 40 minút + odležanie
Zdroj: Shuttertsock
POTREBUJETE:
- 200 g kuracích pŕs
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica oleja
- 1 menšia červená paprika
- 1 hrnček jazmínovej ryže
- 200 g mrazenej zeleniny (mrkva, petržlen, hrášok...)
- zeleninový vývar (asi 400 ml)
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Umyté a osušené mäso nakrájajte na kocky, nechajte odležať hodinu v marináde zo sójovej omáčky, horčice a oleja. Potom opečte na troche oleja zo všetkých strán. Ku koncu pridajte nakrájanú papriku a prepláchnutú ryžu. Pár minút opekajte.
- Zeleninu v sitku prepláchnite studenou vodu, vložte do hrnca k ryži a mäsu, premiešajte a zalejte dvomi pohármi studeného vývaru. Osoľte, okoreňte.
- Hrniec prikryte a na miernom ohni duste asi 15 minút, kým sa tekutina nevsaje. Ak ryža bude ešte veľmi tvrdá, zalejte ju trochou vývaru a ešte pár minút duste. Potom odstavte a nechajte dôjsť.
Na ďalšej strane nájdete rady ako správne zmraziť zeleninu >>>