objednať časopis
všetky kategórie

A okrem toho v zime ušetríte za nákup v obchode. Z kvalitne zmrazenej zeleniny môžete pripraviť vynikajúci obed. Vyskúšajte napríklad rizoto.

Užitočné rady ako správne mraziť zeleninu priniesol časopis Záhradkár.

Rizoto so zeleninou a kuracím mäsom

4 porcie, príprava a varenie 40 minút + odležanie

Rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Zdroj: Shuttertsock

POTREBUJETE:

  • 200 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica oleja
  • 1 menšia červená paprika
  • 1 hrnček jazmínovej ryže
  • 200 g mrazenej zeleniny (mrkva, petržlen, hrášok...)
  • zeleninový vývar (asi 400 ml)
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Umyté a osušené mäso nakrájajte na kocky, nechajte odležať hodinu v marináde zo sójovej omáčky, horčice a oleja. Potom opečte na troche oleja zo všetkých strán. Ku koncu pridajte nakrájanú papriku a prepláchnutú ryžu. Pár minút opekajte.
  2. Zeleninu v sitku prepláchnite studenou vodu, vložte do hrnca k ryži a mäsu, premiešajte a zalejte dvomi pohármi studeného vývaru. Osoľte, okoreňte.
  3. Hrniec prikryte a na miernom ohni duste asi 15 minút, kým sa tekutina nevsaje. Ak ryža bude ešte veľmi tvrdá, zalejte ju trochou vývaru a ešte pár minút duste. Potom odstavte a nechajte dôjsť.

Na ďalšej strane nájdete rady ako správne zmraziť zeleninu >>>

Kategórie