objednať časopis
všetky kategórie

Zajtra bude voňavá BÁBOVKA: Ráno ku kakau, popoludní ku káve!

Oriešková bábovka s brusnicami

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MIN, PEČENIE 40 MINÚT

Oriešková bábovka s brusnicami
Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská

POTREBUJETE:

  • 175 g zmäknutého masla
  • 220 g krupicového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice rumu
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g hrubej múky
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 125 g mletých lieskových orieškov
  • 100 g pokrájaných sušených brusníc
  • maslo na vymazanie a hrubá múka na vysypanie form
  • sušené brusnice na ozdobenie

Na polevu:

  • 100 g bielej čokolády
  • 40 g masla
Štrúdľa.
Čítajte viac
BABKINA ŠTRÚDĽA: Cesto najemno rozvaľkajte alebo vyťahajte!

POSTUP:

  1. Bábovkovú formu dôkladne vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Zmäknuté maslo s krupicovým a vanilkovým cukrom vymiešajte do hustej peny. Postupne zašľahajte žĺtky, pridajte smotanu a rum.
  2. Po častiach zapracujte zmes polohrubej a hrubej múky, kypriaceho prášku a orieškov. Nakoniec primiešajte tuhý sneh z bielkov a brusnice. Cesto nalejte do formy a pečte 40 minút pri teplote 160 °C.
  3. V teplom vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom a dobre premiešajte. Bábovku po miernom vychladnutí vyklopte z formy a po vychladnutí polejte vlažnou čokoládovou polevou a posypte pokrájaným brusnicami.

Bábovky i sladké chlebíčky vám zavoňajú aj VO FOTOGALÉRII. Kliknite tu!

Alebo si upečte dobrý koláč podľa našich receptov:

Bábovka s kakaom je Luciina obľúbená mňamka. Aj na večeru.
Čítajte viac
Budúca mamička Lucia Barmošová: Pečie geniálny hrnčekový koláč!
Aj jablkové koláče možete rôzne ozdobiť.
Čítajte viac
Naj KOLÁČE KU KÁVE: Nadýchané, chutné, no jednoducho NEODOLATEĽNÉ
Dobré jedlo / Popradská
Čítajte viac
Voňavá dobrota! ORIEŠKOVO - KÁVOVÝ CHLEBÍČEK vás dostane do vianočnej nálady!
Gaštanové jazýčky.
Čítajte viac
3 skvelé recepty na GAŠTANOVÉ JAZÝČKY: Ktorý si odložíte na Vianoce?
droždie
Čítajte viac
Čerstvé alebo sušené DROŽDIE: Ktoré vám v koláči alebo chlebe lepšie nakysne?
Bublanina s ovocím.
Čítajte viac
Ako udržať ovocie na povrchu piškótového koláča? Poradí vám skúsená cukrárka