objednať časopis
všetky kategórie

Fašiangové KYSNUTÉ DOBROTY: Fantastické záviny, slimáky aj osie hniezda! (RECEPTY)

"Obe moje babičky sú skvelé pekárky. Boženka robí neskutočnú žemľovku zo starých rožkov a z domácich vajec, Josefka je zas na kysnuté cestá. Pre jej dukátové buchtičky by som prešiel pol zemegule!" Josef Maršálek miluje zdedené recepty na kysnuté dobroty a tento je úplne geniálny. Nech sa vám jeho slimáky doma vydaria.

Višňové slimáky so škoricou a s pistáciami

Višňové slimáky so škoricou a s pistáciami
Višňové slimáky so škoricou a s pistáciami
Zdroj: archív

12 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g mlieka
  • 20 g droždia 
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • olej na vytretie formy

Na plnku:

  • 250 g višňového džemu
  • 5 g mletej škorice

Na polevu:

  • 1 lyžica višňového džemu
  • 1 lyžica griotky
  • 50 g práškového cukru
  • lúpané pistácie na ozdobu

POSTUP je na ďalšej strane...