"Obe moje babičky sú skvelé pekárky. Boženka robí neskutočnú žemľovku zo starých rožkov a z domácich vajec, Josefka je zas na kysnuté cestá. Pre jej dukátové buchtičky by som prešiel pol zemegule!" Josef Maršálek miluje zdedené recepty na kysnuté dobroty a tento je úplne geniálny. Nech sa vám jeho slimáky doma vydaria.
Višňové slimáky so škoricou a s pistáciami
Višňové slimáky so škoricou a s pistáciami
Zdroj: archív
12 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 400 g hladkej múky
- 60 g krupicového cukru
- 200 g mlieka
- 20 g droždia
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- olej na vytretie formy
Na plnku:
- 250 g višňového džemu
- 5 g mletej škorice
Na polevu:
- 1 lyžica višňového džemu
- 1 lyžica griotky
- 50 g práškového cukru
- lúpané pistácie na ozdobu
POSTUP je na ďalšej strane...