Tri skvelé recepty na hravé torty! Ktorý z nich si odložíte medzi svoje obľúbené?

Na tortu so zajačikom si pripravte najskôr okrúhlu formu a dva veľké plechy.  A už si len prečítajte podrobný popis. Naozaj sa trocha pohráte...

VEĽKONOČNÁ PUNČOVÁ TORTA

Punčová veľkonočná torta
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková

1 TORTOVÁ FORMA S PRIEMEROM 24 CM I PRÍPRAVA 60  MINÚT PLUS ODLEŽANIE, PEČENIE 30 MINÚT

NA KORPUS:

  • 4 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g polohrubej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku

POSTUP:

Rúru vyhrejte na 175 °C. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie.  Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.  Žĺtky s cukrom vyšľahajte do hustej peny, do ktorej striedavo primiešjte preosiatu múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Piškótovú hmotu rozotrite do pripravenej tortovej formy. Vo vyhriatej rúre pečte 15 minút. Po miernom vychladnutí korpus vybete z formy, odstráňte papier a nechajte odležať do druhého dňa. Potom ho vodorovne prekrojte na dve časti. 

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>