s

Shutterstock

Trendy CESTOVINY na každý deň: Chutné, zdravé a bez lepku

Milujete cestoviny, ale nechcete alebo nemôžete jesť pšeničné? Toto sú alternatívy, ktoré vás prekvapia.

Kukuričné
Cestoviny z kukuričnej múky majú krásnu žltú farbu a zaujímavú, mierne sladkastú chuť. Bežne ich dostanete v každom supermarkete a pre celiatikov sú vítanou náhradou za pšeničné. V porovnaní s cestovinami z tvrdej pšenice majú troška viac bielkovín a menej sacharidov a vlákniny.

Čítajte viac
Nechce sa vám hrýzť? Cestoviny s MLETÝM mäsom sú pre vás ideálne

Pohánkové
Patria medzi najzdravšie. Surové sú tmavohnedé, po uvarení zblednú. Chuťovo sú veľmi výrazné a nemusia každému vyhovovať, ale stojí za to aspoň ich ochutnať. Ak potrebujete bezlepkové, hľadajte cestoviny z čistej pohánkovej múky. Niekedy môžu obsahovať aj inú múku vrátane pšeničnej.

e
Zdroj: Shutterstock

Kategórie