Recept na túto geniálnu polievku máme od šéfkuchára Tomáša Siku z račianskej reštaurácie Con Forchetta. Polievka patrí medzi jej topky. Vy si ju uvarte doma :)

„Mozzarellky v peste sú skvelá vychytávka. A keď ich do polievky neminiete všetky, v chladničke vám v uzavretom pohári vydržia tri dni. Výborne ochutia cestoviny, šaláty alebo ciabatty,“ radí Tomáš.

Paradajková polievka s mozzarellkami v peste

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 1,2 kg drvených paradajok
  • 1 menšia žltá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stonky zeleru
  • pol drievka škorice
  • 2 bobkové listy
  • čerstvá bazalka
  • minimozzarellky
  • obľúbené pesto (bazalkové)
  • parmezán
  • soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, kryštálový cukor
  • olivový olej (extra panenský)

POSTUP je na ďalšej strane...