Maďarský koláčik vargabéles - tentokrát makový.

TIP DŇA: Takto sa vám už žiadny koláč NEROZPADNE!

Suchý koláč je jednou z častých nočných mor každej ženy, ktorá rada pečie. A môžete zainvestovať do potravinových zložiek, predĺžiť čas prípravy torty, alebo sa ešte viac modliť, no aj tak nie je výsledok vždy zaručený.

Koláč môže byť nakoniec príliš suchý, a to ešte predtým, ako sa dokončí. Avšak, nie vždy je suchý koláč stratený prípad. Stačí pridať pár drobností, ktorými si pomôžete k lepšiemu pekárskemu výsledku. 

tvarohový koláč
Zdroj: Dušan Křístek

Sirup a opité cesto
Vyhrabte v hornej časti torty dierky malou lyžičkou a vlejte doň teplý sirup, ktorý dodáva vlhkosť a chuť suchému cestu. Vzhľadom k tomu, že sirup dodáva prázdne kalórie, vlejte doň iba malé množstvo. Tortu zakryte. Nechajte ju absorbovať látku 2 až 3 hodiny pred podávaním. Pridajte chuť a vlhkosť pomocou likéru z pomaranča, citrónu a malín, alebo pridajte vanilkový extrakt. 

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie