Majiteľka relaxačného štúdia v Bratislave a mamina dvoch malých detí sa pri pečení pevne drží zásady: Zašpiniť čo najmenej riadu!

Cesto na túto zdravú bublaninu Barbora mieša v jednej mise, suché ingrediencie pekne dokopy s mokrými. A jej koláč je krásne nadýchaný aj bez samostatne vyšľahaného snehu. Nebudeme vám klamať, milujeme túto bublaninu!

Bublanina pracujúcej maminy.
Bublanina pracujúcej maminy.
Zdroj: Petra Bošanská

Na Barborinu bublaninu potrebujete:

  • 2 hrnčeky celozrnnej múky hladkej
  • 2 vajcia
  • pol hrnčeka kokosového oleja (rozpusteného masla)
  • 1 hrnček mlieka
  • tretinu hrnčeka trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva (alebo lyžičku jedlej sódy)
  • 1 hrnček černíc (hocakého sezónneho ovocia)
  • zopár bobúľ hrozna
  • 1 jemný tvaroh (40 %)
  • mätu na ozdobu

POSTUP:

  1. Múku s práškom do pečiva, vajcia, cukor, olej a mlieko dobre vymiešajte. Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie, navrch poukladajte ovocie a pomocou lyžice aj jemný tvaroch.
  2. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Hotový koláč ozdobte čerstvým ovocím, lístkami mäty... a môžete krájať svojim večným hladošom!

Kategórie