Hovädzie Stroganoff (či Stroganov) je jedlo s rodokmeňom – aj keď trochu nejasným. Autorstvo sa najčastejšie pripisuje priateľovi ruského cára Alexandra III., labužníkovi a znalcovi jedla Pavlovi Stroganovovi.

Svetobežník Stroganov

Stroganov je jedlom mnohých chutí. Ako postupne putoval po svete, kuchári ho obohacovali o ďalšie ingrediencie – k mäsu pridávali šampiňóny, paradajkové pyré, cesnak, nastrúhanú kyslú uhorku, worcesterskú omáčku, kyslú smotanu, biele víno, sherry alebo koňak.

Stroganoff
Zdroj: [email protected]_family_table

V originálnom recepte sú ako príloha prekvapujúco uvedené french fries – hranolčeky.  Ako príloha sa k nemu hodí ryža alebo široké rezance.

Vyskúšajte ORIGINÁLNY recept z ruskej kuchárskej knihy „Darček pre mladé domáce panie“ z roku 1861.